Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 01-07-2016 03:17

2. ÜNİVERSİTE 2019'TA

2. Üniversitenin Sivas’ta kurulmasıyla ilgili olarak çalışmalar devam ederken yer ile ilgili tartışmalar da başlamıştı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, Sivas'a 2. Üniversitenin kurulması da 2019 yılına kaldı...

2. ÜNİVERSİTE 2019'TA

Yeni Üniversitelerin kurulması ile ilgili maddenin dün tasarıdan çıkarılması ile Eskişehir Teknoloji Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tarsus Teknoloji Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Van Zehra Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, İstanbul Kent Üniversitesi ile Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi kurulması anlaşılan hayal oldu!

Şimdi ise, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Teknik Üniversitesi adını taşıyacak 2. Üniversite ile ilgili açıklama yaptı. 2019 yılında yapılacak seçimler öncesi üniversiteyi hayata geçireceklerinin sözünü verdi.

Yılmaz, ayrıca yeni üniversitenin Cumhuriyet Üniversitesi gibi şehirden uzakta olmaması ve kentin gelişmesine katkısı olacak şekilde en uygun yeri belirleyeceklerini söyledi.  

Sivas Teknik Üniversitesi olarak karar verilen 2. üniversitenin kurulmasıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas milletvekillerinin imzasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verilen teklifin komisyonda görüşülmesine başlanmıştı ama ne hikmetse madde yasa tasarısından çıkartıldı.

AdminAdmin