Sivas
Giriş Tarihi : 30-06-2016 02:56

Sivas İmranlılar, Sevgi sofrasında bir oldu

Sivas İmranlılar Dernekler Federasyonu tarafından Sevgi Sofrasında düzenlenen iftar geniş katılımla gerçekleşti. İftar sonrası katılımcılar, yaşanan terör olaylarının son bulması için dua etti.

Sivas İmranlılar, Sevgi sofrasında bir oldu

 

Maltepe Belediyesinin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Organik Pazarda kurduğu sevgi sofrası yöresel derneklerin etkinlikleriyle daha da renkleniyor.

Sivas İmranlılar Dernekler Federasyonu tarafından  düzenlenen iftar organizasyonuna Belediye Başkanı Ali Kılıç, SİVGİAD Başkan Yardımcısı Murat Şahin, İMSİAD Onursal Başkanı Musa Gümüş, SİMDEF Başkanı Süleyman Arıkan, SİMDEF Başkan Yardımcısı Binali Dolu, SİMDEF eski yönetim kurulu üyeleri Ceyhun Yiğit, Binali Karakuş, CHP İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erciyes, CHP Maltepe Belediyesi Meclis Üyeleri Levent Zengin, Soydan Alkan, Özgür Yıldırım, Hüseyin Bingöl, SİDAD Maltepe Başkanı Ali Bektaş, CHP eski İl  Başkan yardımcısı Doğan Çakmak, CHP eski Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz,  İmranlı Merkez Derneği Zafer yıldız, Kavalcık Derneği Başkanı Mahmut Aslan, Uyanık Derneği Başkanı Cumaattin Kazan, Karacaören Derneği  Erdem Kaya, Kapıkaya derneği Engin Durmaz, Becek  Ali Rıza Kaya katıldı. İftar sonrası bir konuşma yapan SİMDEF Başkanı Süleyman Arıkan, iftar sofralarının  sadece yemek sofraları olmadığını söyledi.

Orucun da sadece aç kalmak olmadığını ifade eden Arıkan, “İftar insanların giderek birbirinden koptuğu çağımızda aramızdaki bağlantıyı vurgulayan kardeşlik ve sevgi sofralarında buluşmadır” dedi. Ramazanın insanları birlik ve beraberliğe davet ettiğini  komşuluk vecibelerini en güzel şekilde  öne çıkaran bir ay olduğunu kaydeden Arıkan şöyle dedi: “Manevi hayatımızı rahat yaşamak için maddi hayatımızın güçlü olması gerekmektedir.

Bu vesile ile Türkiye’nin ve Sivas’ın  çok daha büyük olmasını sağlamak, demokrasimiz, ekonomimizi güçlendirmekle ve örgütlü toplum olmamızla mümkündür. Bütün bunları temin etmek için çalışmalıyız.  Önümüzdeki süreçte  yeni bir kriz tüm dünya ülkelerini sarmış durumda.  Bütün bunlar her ülkenin kırılgan olabileceğini gösteriyor. Bu ortamda kendi iç barışımızı ne kadar güçlü tutarsak o kadar etkilenmeden  bu süreci atlatabiliriz. Sivas İmranlı Dernekler Federasyonu insanı yüce varlık, emeği yüce değer görür. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bütün insanları kardeş görür.”

AdminAdmin