Sivas
Giriş Tarihi : 27-06-2016 02:43

"PKK, 100'ün üzerinde okula zarar verdi"

Bakan Yılmaz, terör örgütü PKK'nın Türkiye'de 100’ün üzerinde okula zarar verdiğini belirterek, "Bunları en kısa zamanda, önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz." dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas'taki temasları kapsamında ziyaret ettiği Ulaş ilçesinde, kaymakamlık konferans salonunda Kaymakam Orhan Altun ve Belediye Başkanı İsrafil Göçgün'den ilçede yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Burada bir basın mensubunun, PKK terör örgütünün kaç okula zarar verdiğini ve mağdur olan öğrencilerin durumunun ne olacağını sorması üzerine Yılmaz, "İnsan, camiye zarar vermez, okula zarar vermez, kadına, yaşlıya zarar vermez." diye konuştu.
 
Bakan Yılmaz, terör örgütünün bu ülkenin her değerine zarar vermek istediğine dikkati çekerek, "Bunu kendi aklı olsa yapar mı? O bölgenin yerel unsuru olsa yapar mı? O bakımdan terör unsuru yerel değildir. Bu ülkenin veya o bölgedeki insanların talebini yerine getirmek için oluşturulmuş bir organizasyon da değil." ifadelerini kullandı.
 
"100’ün üzerinde okulumuza zarar verdiler"
 
Terörün dış güçlerin maşası olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"Türkiye'de 100'ün üzerinde okulumuza zarar verdiler. Bunları en kısa zamanda, önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz. Operasyon yapılan iller ve ilçeler oldu. Şırnak, Nusaybin, Cizre, Sur, Yüksekova. İller ve ilçelerdeki kendi evlatlarımıza yetiştirme ve destekleme kursları verdik. Biliyorsunuz diğer yerler karne almış olmasına rağmen buradaki bölgelerde olan öğrencilerimizin okul süresi uzatıldı ve onlar karneyi geçen hafta aldılar. Dolayısıyla yaz dönemi için de gerek öğretmenlerimize gerekse velilerimize şunu söylüyoruz; Evladınızın herhangi bir konuda matematikten, fenden, yabancı dilden, hangi hususta eksik kaldığını düşünüyorsanız, milli eğitime müracaat ederseniz il, ilçe milli eğitim müdürlüklerine, kaymakamlıklara, valiliklere o konuda mutlaka yaz boyunca ilave destekleme kursları açacağız."
 
Bakan Yılmaz, eğitimde fırsat eşitliğini Türkiye'nin dört bir yanına götürdüklerini, çok daha iyisini yapacaklarını söyledi.
 
Yaz tatilinde öğrencilere ücretsiz takviye dersleri verileceğini dile getiren Yılmaz, onları yeni eğitim-öğretim yılına hazırlamak istediklerini ifade etti.
 
İsmet Yılmaz daha sonra Vali Davut Gül ve beraberindeki diğer protokol üyeleriyle Ulaş ilçesine bağlı Acıyurt köyündeki Mihrali Bey Konağı'nda incelemede bulundu.
AdminAdmin