Sivas
Giriş Tarihi : 25-06-2016 02:38

Silinen yazı ortalığı karıştırdı

Selçuk Anadolu Lisesi duvarında yazılı olan “Ne Mutlu Türküm diyene” ifadelerinin kaldırıldığı iddiasıyla Türk Eğitim Sen Sivas Şube Başkanlığı harekete geçti. Sivas Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda yazılı talepte bulunan Türk Eğitim Sen, sorumluların tespit edilmesini istedi.

Silinen yazı ortalığı karıştırdı

Selçuk Anadolu Lisesi binasında bulunan “Ne Mutlu Türküm Diyene” ve “Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir” tabelaları kaldırılması Türk Eğitim Sen’i harekete geçirdi. Milli Eğitim Kanununa aykırı hareket edildiğini iddia eden Türk Eğitim Sen Sivas Şubesi, sorumluların tespit edilmesi amacıyla Sivas Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı talepte bulundu.
Konu hakkında bilgi veren Türk Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız, “Ne Mutlu Türküm Diyene” ve “Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir.” vecizelerinin yazılı olduğu tabelaların kaldırılması hangi amaca hizmet etmektedir?” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında araştırma yaptıklarını ifade eden Eryıldız, “Anayasamız çerçevesinde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve onun inkılap ve ilkeleri Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet edilmiştir. Bununla birlikte Milli Eğitim Temel Kanunu; Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu ifadeler Anayasamızda ve Milli Eğitim Temel Kanununda amaç teşkil ederken Türk Eğitim Sen olarak “Ne Mutlu Türküm Diyene” ve “Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir.” tabelalarını indirerek Anayasamızdaki ilkelere ve Milli Eğitim Temel Kanununa aykırı hareket eden sorumluların tespit edilerek haklarında idari soruşturma yapılması ve tabelanın yeniden asılması hususunda Sivas Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı talepte bulunduk” dedi.

AdminAdmin