Sivas
Giriş Tarihi : 24-06-2016 04:05

Sivas Selçuk Anadolu Lisesi’nde Atatürk’ün sözlerine sansür gibi uygulama

Sivas’ın köklü okullarından Selçuk Anadolu Lisesi’nde bulunan Atatürk’e ait “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” ve “Hürriyet ve İstiklal benim karakterimdir” sözleri kaldırıldı.

Sivas Selçuk Anadolu Lisesi’nde Atatürk’ün sözlerine sansür gibi uygulama

Okullarda andımızın kaldırılması, Bolu'da 10. Yıl Marşı’nın yasaklanması, Atatürk olan okullarının isimlerinin değiştirilmesi devam ederken, Sivas'ın köklü okullarından Selçuk Anadolu Lisesi binasında bulunan “Ne Mutlu Türküm Diyene” ve “Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir” yazıları kaldırıldı.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Atatürk'ün kurtuluş savaşı hazırlıklarını başlattığı Sivas'ta, sözlerinin “rahatsızlık” gerekçesiyle kaldırılmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi. Sivas'ta bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, yapılanları anlamakta zorlandıklarını belirtti, “Çözüm süreci adı altında Atatürk ve değerlerini de birer birer ortadan kaldırıyorlar. Çok sistemli bir biçimde bunu gerçekleştiriyorlar” dedi.

“İNDİRENLER CEZALANDIRILSIN”

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okulun girişinde yıllardır bulunan Atatürk'e ait sözlerin kaldırılmasına tepki gösterdi. Koncuk, Sivas Valisi ve Milli Eğitim Müdürüne gönderdiği yazıda şöyle dedi: “Anayasamız çerçevesinde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk'ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve onun inkılap ve ilkeleri Türk evlatlarının vatan ve millet sevgisine emanet edilmiştir.

Bununla birlikte Milli Eğitim Temel Kanunu; Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu ifadeler Anayasamızda ve Milli Eğitim Temel Kanununda amaç teşkil ederken ‘Ne Mutlu Türküm Diyene' ve ‘Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir'  vecizelerinin yazılı olduğu tabelaların kaldırılması hangi amaca hizmet etmektedir?

‘Ne Mutlu Türküm Diyene' ve ‘Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir' tabelalarını indirerek Anayasamızdaki ilkelere ve Milli Eğitim Temel Kanununa aykırı hareket eden sorumluların tespit edilerek haklarında idari soruşturma yapılması ve tabelanın yeniden asılmasını ısrarla talep ediyoruz.”

VALİLİK SESSİZ

Okulun girişinde bulunan Atatürk'ün sözlerinin yer aldığı vecizeler kaldırılırken, Atatürk portresini ise şimdilik yerinde duruyor. Tepki çekmemek için adım adım politikası uygulayan okul yöneticileri hakkında valilik ve il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından henüz bir işlem yapılmadı.

Sendika Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Atatürk'e saldırmanın moda haline geldiği”ne dikkat çekti, 10. Yıl Maryşını yasaklayan Bolu Milli Eğitim Müdürü hakkında da suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

AdminAdmin