Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-06-2016 03:33

ŞAMPİYON OLDU HALA BORÇ ÖDÜYOR

Vücut geliştirme sporu dalından dünya şampiyonasına katılıp dereceyle dönen Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi sporcuya kimse sahip çıkmadı.

ŞAMPİYON OLDU HALA BORÇ ÖDÜYOR

Şampiyonaya hazırlık sürecinde maddi olarak hiçbir özel ve resmi kurumdan destek almadığını söyleyen Acar, bireysel sporlara ve sporculara sahip çıkılmasını istedi

“SPONSOR DESTEĞİNE KİMSE YANAŞMIYOR”

Vücut geliştirme sporu NAC dünya şampiyonasında gençler kategorisinde Konya’dan katılarak ülkemizi temsil eden ve tek sporcu Selim Ertuğrul Acar dünya 6. sı olarak iki madalya ve iki kupa ile Konya’ya döndü. Başarılı sporcu, sponsor bulamadığı için şampiyonaya hazırlık sürecinde harcadığı 55 bin lirayı ailesi ve kendisinin zorluklar içinde karşıladığını artık bireysel spor yapan sporculara da sponsorluk desteği verilmesini istiyor. Selim Acar, Sponsorluk desteğine kimse yanaşmıyor, hâlbuki sponsorluk desteği devletin vermiş olduğu vergiden düşüyor. Sponsorluk yasası da var zaten” dedi.

“GÜNDE 8 ÖĞÜN YEMEK YİYORUM”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Halkla ilişkiler son sınıf öğrencisi olan 22 yaşındaki Selim Ertuğrul Acar, 4 yıldır bu sporla uğraşıyor. 11 ay boyunca şampiyonaya hazırlandığını ve bu süre zarfında maddi olarak çok sıkıntı çektiğini belirten Acar, “Beslenme açısından en zengin spor, bu sporcuların yediğini dünyada yiyen sporcu yok. Günde 8 öğün yemek yiyorum, bazen gece 4’te bile kalkıp yemek yiyorum, metabolizma uyumasın diye.  Günlük 20 yumurta, 2 kilo et, yarım kilo pirinç, saplementler(takviye gıdalar, protein tozu gibi)” şeklinde neler yediğini açıkladı.

Şampiyonaya hazırlık sürecinde kendisine destek verenlerin antrenörü ailesi ve spor salonu sahibi olduğunu belirten Acar, “Antrenörüm Yusuf Evyurt, hazırlandığım salon Reşit Aydın’a, ve aileme çok teşekkür ediyorum. Reşit abi salonda çalışma imkânı verdi. Salon parası vermiyorum en azından. Bireysel olarak dünya şampiyonasına hazırlanmak gerçekten çok masraflı. Destekleyen de olmadığı zaman üstesinden gelmek kolay değil. Şampiyonaya hazırlanırken harcadığım 55 bin lirayı yemek masraflarına verdim. Bir yakınım kredi çekti hala onun borcunu ödüyorum. Haftanın 7 günü günlük iki saat ağırlık antrenmanı, sabah üç akşam üç olmak üzere 6 saat kardio asküler antrenmanı (koşu bandı, bisiklet, elektrikli bisiklet) yapıyorum” diye konuştu.


AdminAdmin