Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-06-2016 00:16

ŞAHİN: “KENDİ FAKÜLTELERİ SIFIRDAN KURULACAK”

AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Sivas’a kurulması için çalışmaları yürütülen Sivas Teknik Üniversitesinde sona yaklaşıldığını belirtirken önemli açıklamalarda bulundu.

ŞAHİN: “KENDİ FAKÜLTELERİ SIFIRDAN KURULACAK”


Yeni üniversitenin Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde kurulacağı söylentilerine yanıt veren Şahin, ‘’Sivas teknik üniversitesinin kendi fakülteleri sıfırdan kurulacak, aynı fakültelerden Sivas’ta iki tane olacak’’ dedi.

Sivas’a kurulması için çalışmalar yürütülen yeni üniversite hakkında ‘CÜ bünyesinde açılacak’ söylentilere yanıt veren AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, ‘’Yeni Sivas Teknik Üniversitemizin, Cumhuriyet Üniversitemizden destek alıp ama bağımsız olarak bir üniversite olmasını arzu ediyoruz’’ dedi. Bir çok Fakültenin Sivas’ta iki tane olacağını belirten Şahin, bunun Sivas için büyük kazanç olacağını ifade etti. Şahin, ‘’Sivas Teknik Üniversitesinin kurulması için kanun tasarısı var. Konu şuan Milli Eğitim Komisyonunda ve iyi bir yolda ilerliyor. Cumhuriyet Üniversitemiz 1975 yılından buyana 42 yıldır ilimize hizmet ediyor. Fen ve Tıp üzerine kurulu bir üniversite. Şuanda 54 bin civarında öğrencisi var. Yeni Sivas Teknik Üniversitemizin, Cumhuriyet Üniversitemizden destek alıp ama bağımsız olarak bir üniversite olmasını arzu ediyoruz. Bu süreçte Cumhuriyet Üniversitesinin teknik fakültelerinin bilim ve teknik üniversitemizde yer alacağı söylentileri olsa da bu doğru değil. Sivas teknik üniversitesi kendi fakülteleri sıfırdan kurulacak. Cumhuriyet Üniversitemizin fakülteleri devam edecek. Yeni üniversitemizin fakülteleri, bunlar aynı fakülteler olsa da yeni kurulacak. Aynı fakültelerden Sivas’ta ikişer tane olacak. Bu da Sivas için bir kazanım olacak.

 

 

Mili Eğitim Bakanımız bu noktaya önem veriyor, çok yakında da Sivas Teknik Üniversitesini kurulması ile ilgili mevzuat çalışmaları tamamlanacak. Hızlı trenle beraber yeni üniversitemizin de kurulmasını arzu ediyoruz’’ dedi.

AdminAdmin