Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-05-2016 02:16

“ÖĞRENCİLERİN PROJELERİ DEĞERLENDİRİLMELİ”

Gazipaşa İlk ve Ortaokul öğrencilerinin bilim, sanat ve teknoloji alanındaki çalışmalarının yer aldığı bilim fuarına katılan Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, fuarda bulunan birçok projenin etkileyici ve hayata geçirilebilir olduğunu vurguladı.

“ÖĞRENCİLERİN PROJELERİ DEĞERLENDİRİLMELİ”

 

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirilen Bilim Fuarı Projesi kapsamında tüm okullarda öğrenciler, zekâ ve yeteneklerini sergilemeye devam ediyor. Eğitim ve öğretim yılı boyunca küçük mucitler tarafından hazırlanan ve fuarla birlikte görücüye çıkan projeler adeta parmak ısırtıyor.

O fuarlardan biri de Gazipaşa Okulunda gerçekleştirildi. Kurdele kesimiyle açılışı yapılan Bilim Fuarına, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut, Milli Eğitim İl Müdürlüğü Şube Müdürü Malik Erdoğan, Eğitim Uzmanı Sebahattin Erbıyık ve bazı okul müdürleri katıldı. Kurdele kesiminin ardından protokol, tek tek projeleri inceledi ve öğrencilerden bilgi aldı. 

 

Daha sonra Okul Müdürü Hulusi Sayıcı ve Rektör Yardımcısı Buyruk objektiflerin karşısına geçti. Bilim Fuarı ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Sayıcı, okul olarak ikinci kez bu etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Bu yıl 55 tane projemiz var. 100’ün üzerinde öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Buradaki bizim ana hedefimiz, bir şeyi bulma ya da icat etmekten çok öğrencinin burada bu projeyi anlatabilmesi ya da ifade edebilmesi, iletişim becerilerine geliştirebilmesi. Tabi bununla birlikte çocuklar burada herhangi bir şeyi icat etmesi ya da bulması onların gelecekte hangi alanı ya da meslek seçimini yapacakları yani kendine bir yön vereceği konusunda da yardımcı olacak” dedi.

 

Sayıcı’nın ardından Prof. Dr. Buyruk ise öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerin çalışmalarına övgüler yağdırdı. Buyruk, “Hakikaten kayda değer projelerle karşılaştık. Hatta projelerin tamamı güzel” diye konuştu.

 

Buyruk buradaki amacın öğrencilerin ticari kaygı gütmeden çılgın fikirlerle proje üretmeleri olduğuna dikkat çekerek, “Üniversite tarafından değerlendirilebilir mi? Tabi ki değerlendirilebilir. Burada danışman hocaları, ilgili rehberlik öğretmenleri ve okul idarecilerimiz bizimle bağlantıya geçtikleri durumda ilgili öğretim görevlileri ile bizler tabiî ki öğrencilerimizi buluştururuz. Çünkü bu tür sergilere her zaman katılma fırsatı bulamayabiliyoruz. O yüzden üniversitemizin kapısı her zaman açık” ifadelerini kullandı.

 

Projeleri ‘Muhteşem’ olarak nitelendiren Buyruk, ayrıca birçoğunun hayata geçirilebilir olduğunu da kaydederek, “Savunma Sanayi ile ilgili daha önce projelerimizi sunduk Bakanlığımıza ve ASELSAN’a. O anlamda da arkadaşlarımıza yaptığı projenin ne kadar önemli olduğunu ve kendilerini özel hissetmelerini sağlayabiliriz” dedi.

AdminAdmin