Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-05-2016 02:11

HOCA İMAM CAMİİ İBADETE AÇILDI

Zamanla doğal tahribatlara uğrayan çok sayıdaki cami onarıma alınarak yeni görünümüne kavuşuyor.

HOCA İMAM CAMİİ İBADETE AÇILDI
 
Bankalar Caddesinde bulunan tarihi Hoca İmam Cami de duvarlarında oluşan çatlaklar ve eskiyen çatı tuğlaları nedeniyle bakıma alınan camiler arasında yer alıyor.  Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyona alınan Merkez Hoca İmam Camisi de kapsamlı bir onarım çalışması yapıldıktan sonra tekrar ibadete açıldı.
 

Açılışa Vali Âlim BARUT’un yanı sıra Belediye Başkanı Sami AYDIN, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk KOCACIK, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal KARACA, İl Müftüsü Recep Şükrü BALKAN ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Açılıştan önce Hoca İmam Camii’nin restorasyon öncesi fotoğraflarından oluşan, camii bahçesindeki sergiyi gezen Vali Âlim BARUT, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Vakıflar Bölge Müdürü Cemal KARACA’nın konuşmasının ardından camii açılışını gerçekleştirdi.
 

Beraberindekilerle birlikte bir süre caminin yeni halini inceleyen Vali Âlim BARUT, caminin onarımında emeği geçen Vakıflar Bölge Müdürüne ve yüklenici firmaya teşekkür ederek “Hoca İmam Camii halkımıza hayırlı olsun” dedi.
 
Açılıştan sonra protokol İl Müftüsü Recep Şükrü BALKAN’ın verdiği vaazı dinledikten sonra, cemaatle birlikte Cuma Namazını icra etti.
AdminAdmin