Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-05-2016 00:28

AHİLİK HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI…

29. Ahilik Kültürü Haftası Sivas’ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı.

AHİLİK HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI…


Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği öncülüğünde birçok sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla gerçekleştirilen kutlama programı Ahi Emir Ahmet Türbesi önünde başladı.

 

Programa Vali Vekili Sezgin Üçüncü, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, SESOB Başkanı Beşir Köksal, Ak Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Burada edilen duanın ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Ahi Emir Ahmet Türbesi önünden başlayan yürüyüş, Sivas Belediyesi mehter takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde Atatürk Caddesi’nden tarihi kent meydanına kadar devam etti.

Protokol üyeleri ve esnaf odalarının temsilcilerinin katıldığı yürüyüşe vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Buruciye Medresesi önünde ise kutlama programı düzenlendi. İlk olarak sahne alan Belediye mehter takımı, birbirinden güzel marşlarla katılımcılardan büyük alkış aldı.

Protokol konuşmalarıyla devam eden programda söz alan Başkan Vekili Karaca, “Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi hasletlerini en güzel şekilde hayata geçiren Ahilik Kurumu, bu topraklar üzerinde büyük bir medeniyet kurulmasında ve farklı inançlardan, kültürlerden insanların hoşgörü ve barış içerisinde bir arada yaşayabilmesinde büyük bir rol sahibidir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kırşehir Esnaf Odaları Birliği şet kuşatma ekibi tarafından temsili olarak şet kuşatma töreni icra edildi. Ardından protokol üyeleri yılın esnafları olarak seçilen kişilere plaket takdim etti. 29. Ahilik Kültürü Haftası kutlama töreni ahilik pilavı ikramıyla sona erdi.

AdminAdmin