Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-05-2016 03:05

CÜ TÜP BEBEK MERKEZİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR…

Sivas'ta 1 yıl önce hizmete başlayan Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, çocuk hayali kuran çiftlerin yoğun ilgisini gördü. Merkeze başvuran 700 çiftten 70'ine tüp bebek tedavisi uygulanırken 15'inde başarı sağlandı.

CÜ TÜP BEBEK MERKEZİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR…

CÜ Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Prof.Dr. Gonca Yenicesu, poliklinik önünde basın toplantısı düzenleyerek merkez hakkında bilgiler verdi. Merkezin yaklaşık 1 yıl önce açıldığını ve 8 aydır tüp bebek tedavisi uygulandığını belirten Prof. Dr. Yenicesu, Sivas ve çevresindeki illerden yoğun ilgi gördüklerini söyledi. Kendilerine 1 yıl içinde 700 çift başvurduğunu belirten Goncasu, bunlardan 70'ine tüp bebek tedavisi uygulandığını ve 15'inde gebelik olduğunu ifade etti.


Çiftlerin merkezden memnun ayrıldığını ve ilk hastalarının da doğum yaptığını belirten Goncasu, "Tabii burada sadece tüp bebek tedavisi değil, kısırlık tanısı almış hastalarımızın da tedavisi yapılmaktadır. Sivas'tan birçok hastamızın tedavi için şehir dışına gittiğini biliyorum ama artık buna gerek yok" dedi. Goncasu, 27 Mayıs'ta Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde tüp bebek ve kısırlıkla ilgili bilgilendirme toplantısı yapılacağını ifade etti.

AdminAdmin