Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-05-2016 02:20

TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ATALAY ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Türk-İş Genel Başkanı Atalay “Bir Sendikacının Hayatı" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

 TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ATALAY ÜNİVERSİTEDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU


Programa Vali Alim Barut, Tugay Komutanı Tuğgeneral F. Celaleddin Sağır, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sami Hizmetli, Prof. Dr. Ertan Buyruk, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, fakülte dekanları, öğretim elemanları, sendika yöneticileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

 

Programda konuşan Genel Başkan Atalay, Türk-İş Genel Başkanlığına seçilme sürecini enine boyuna anlatarak, Ülkemizde sendika üyesi olan vatandaşların geçmişe oranla sayısının azaldığına dikkat çekti. Atalay, ülkede her gün iş kazalarının olduğunu ve ölümle sonuçlandığını belirterek, şunları söyledi: "Sendika,  işçinin ve Türkiye'nin sendikası olur. Belediyenin, patronun, işçinin sendikası olmaz. Temsil ettiğimiz insanlar kadar, çiftçinin, öğrencinin, emeklinin, çevrenin yanında olma mecburiyetimiz var.  Türkiye'de 800 bin 11-16 yaş arası çalışan çocuk bulunduğunu aktaran Atalay, "Benim görevim onların sıkıntılarını da ülke gündemine taşımak. Bu ülke birlik ve beraberliği olan bir ülkedir." ifadelerini kullandı.

 

Atalay, sendikacılığı kıvamında bırakacağına dikkati çekerek, bunu yaparken de Türkiye'den, devletten, askerden, polisten, mazlumdan ve mağdurdan yana olacağını söyledi.

 

Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Atalay'a tablo hediye etti.

 

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan Rektör Kocacık’a Ziyaret

Bir Sendikacının Hayatı adlı konferansını vermek üzere Cumhuriyet Ünivesitesine gelen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, sendika yöneticileri, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’ı makamında ziyaret etti.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk’unda katıldığı ziyarette Rektör Prof. Dr. Kocacık,  Genel Başkan Atalay’a ziyaret ve konferansa konuşmacı olarak katılmasından dolayı şükranlarını ifade ederek, teşekkür etti.

 

Rektör Prof. Dr. Kocacık ile ziyarette bir süre görüşen Atalay, Cumhuriyet Üniversitesine ilk kez geldiğini ve çok etkilendiğini sözlerine ekledi. Rektör Prof. Dr. Kocacık ayrıca Genel Başkan Atalay’a Üniversitemiz hakkında bilgiler verdi.

 

 

Genel Başkan Atalay ise Rektörümüze desteklerinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

AdminAdmin