Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-05-2016 01:49

SUŞEHRİ'NDE HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLAMASI YAPILDI…

Sivas’ın Suşehri ilçesinde 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

SUŞEHRİ'NDE HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLAMASI YAPILDI…

 

Cumhuriyet Üniversitesine bağlı Suşehri Sağlık Yüksekokulunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

 

Okul Müdürü Doç. Dr. Meral Kelleci, hemşireliğin önemine değinerek, hemşireliğin sağlık alanında kutsal bir meslek olduğunu belirtti. Kelleci, "Tüm hemşirelerin ve hemşire adaylarımızın böyle bir anlamlı gününü kutluyorum." dedi.

 

Programa İstanbul Arel Üniversitesi'nden misafir olarak katılan Prof.Dr.Nesrin Aştı hemşirelik haftası dolayısıyla katılımcılara sağlık eğitim ve çevre konularında bilgiler aktardı. Prof.Dr. Aştı, sağlıkta risk faktörlerini ele almak ve iyileştirmek, çevre kirliliği ve kimyasal zararlardan oluşan hastalık ve ölümleri azaltmak, halkın sağlığını koruma ve hastalıkların tedavisine yönelik ilaç ve aşı geliştirme, gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere sağlık insan gücünün nitel ve nicel gelişimini ve sağlık ekonomisini desteklemek konularını ele aldı.

 

Program Masa tenisi turnuvasında başarılı olan öğrencilerin ödül töreni ve Sağlık Yüksek Okulu 2'nci sınıf öğrencilerinden Şehriban Mert'in seslendirdiği parçalarla son buldu.

 

 

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Kadir Perçi, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Emniyet Müdürü Engin Keskin, Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Başhemşireleri Nezahat Demirkaya, Ergül Kocak, Başhemşire Yardımcısı İbrahim Biçer, Ak Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, daire amirleri, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı.

 

AdminAdmin