Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 10-05-2016 22:55

DR. GÜLTEKİN COŞKUN’UN ANLAMLI BAŞARISI

Öğr.Gör.Dr. Gültekin COŞKUN başarılı çalışmaları Sivas ve Cumhuriyet Üniversitesi adına gurur verici.

DR. GÜLTEKİN COŞKUN’UN ANLAMLI BAŞARISI

Ülkemizde “Zemin Kaplamalarının Kayma Risklerinin (Potansiyelinin) Belirlenmesi ve Sınıflandırması” konusunda tek doktora çalışması yapan öğretim elemanı.

Öğr.Gör.Dr. Gültekin COŞKUN Cumhuriyet Üniversitesi ve Sivas dışında birçok kurumda konferanslar verdiği bilinmektedir.  

Birçok bakanlıkta ve hatta Almanya’da birçok resmi kurum ve kuruluşta bilgilendirme sunumları ve konferanslar vermiştir. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının “Engelliler yönetmeliği” kapsamında yapmış olduğu çalışmalarda yaklaşık 18 bakanlığın temsilcilerinin bulunduğu toplantıda bu konuda bilgilendirme yapmıştır. Hatta Genel Kurmay İnşaat Daire başkanlığına bile bu konuda bilgilendirme yaptığı gelen bilgiler arasında.

6-7 Mayıs 2016 tarihinde Kocaeli’nde yapılan 1.Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongre’sinde “«Sağlık Kurumlarında Kullanılan Yüzey Kaplamalarının (Doğal Taş) Kayma Riskinin Değerlendirilmesi» konulu sözlü sunum yapmıştır.

Çalışma Bakanlığının 8-11 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul’da Haliç Kongre merkezinde düzenlemiş olduğu, 8. ULUSLARARASI İŞÇİ SAGLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONFERANSINDA «Yaya Yürüme Alanlarında Kayma Riski (Potansiyeli) Tespit Yöntemleri ve Hukuksal Değerlendirme» konulu sözlü ve“Amasya Yöresi Kireçtaşların Eğik Düzlem ve Pandül Test Yöntemi ile Kayma Emniyetinin Analizi” poster sunum yapmıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesinin 16-17 Mayıs 2016 tarihinde düzenleyeceği “İSTANBUL TENİK ÜNİVERSİTESİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GÜNLERİ” konulu konferansa ise davetli konuşmacı olarak katılacağı edinilen bilgiler arasında.

Dr. Gültekin COŞKUN ülkemizde ilk ve tek olan bir kurumu ise hiç kimseden destek almadan ve katkı görmeden Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent’te “ULUSAL ZEMİN GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ”nü kurmuştur. Bu konuda birçok resmi ve özel kuruma danışmanlık hizmeti vermektedir.

Yapmış olduğu projeler ve kendi imkânlarıyla yine ülkemizde bu konuda tek olan bir laboratuvar kurma çalışmalarına devam ettiği bilinmektedir. Şehir dışında birçok üniversitenin ve kurumun ortak çalışma teklif ettiği ve hatta “ULUSAL ZEMİN GÜVENLİĞİ ENSTİTÜSÜ” nü kendi bünyelerine taşımaları halinde her türlü desteği vereceklerini belirtmektedirler.

Marmara Teknokent’te görüşmeler yapan Dr. Gültekin COŞKUN çalışmaları burada sürdürmesi halinde her türlü konuda destek olacaklarını ve hemen bir yer verebileceklerini kamuoyunda yüksek sesle vurgulanıyor.

Sivas ve Cumhuriyet Üniversitesi de mutlaka elinde var olan değerlerimize sahip çıktığı ve çalışanların önünde engel olmadığı bilinirken, bir taşra üniversitesi görüntüsünden kurtulacağı ve her konuda olduğu gibi Üniversitenin farkındalık yaratacağı bu konuya da mutlaka sahip çıkacağı bir gerçektir.

 

AdminAdmin