Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 09-05-2016 22:42

ZARA MYO SANATA VE SÖYLEŞİYE DOYDU

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksek Okulu’nda “Yerel Yönetimler ve Türkiye’de Yeni Yönetim Anlayışı” konulu konferans verdi.

ZARA MYO SANATA VE SÖYLEŞİYE DOYDU
 

 

Konferans öncesi şehrimizdeki tarihi eserlerin öğrencilere tanıtılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla İl Özel İdaresi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce hazırlanıp organize edilen “Çizgilerin ve Fırçanın Dilinden Sivas” konulu suluboya ve gravür eserlerden oluşan sergi de okul yöneticileri ve öğrenciler ile buluşturuldu.  

 

 

 

Düzenlenen etkinliğe Zara Kaymakam Vekili İshak Çınar, Zara Belediye Başkanı S. Ahmet Pala ile ilçe protokolü, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

 

 

 

Sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan Zara Ahmet Çuhadaroğlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlkay Noyan Yalman, İl Özel İdaresinin ilçelerinde bir sanat etkinliği ve söyleşi düzenlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Genel Sekreteri Ayhan’a teşekkür etti. 

 

 

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise il ve ilçe arasındaki diyalogları artırmaya önem verdiklerini ifade ederek, gençlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirtti. Sergide yer alan eserlerin ilçe olarak ilk kez Zara’da görücüye çıktığını vurgulayan Ayhan, Zara’nın şanslı bir ilçe olduğunu ve çok güzel bir birliktelik sergilediğini ifade etti.  

 

 

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek, sergi gezildi. Sergide yer alan eserler öğretim elemanları, öğrenciler ve ilçe protokolü tarafından beğeniyle izlendi. 

 

 

 

Serginin ardından Genel Sekreteri Ayhan, Zara Ahmet Çuhadaroğlu MYO Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya geldi.  

 

 

 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Zara Ahmet Çuhadaroğlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlkay Noyan Yalman, il idarecileri ile öğrencileri bir araya getirmenin ve yerel yönetimleri idarecilerin ağzından dinlemenin önemine işaret etti. Davetlerini geri çevirmeyerek mesai ayırmaları ve tecrübelerini paylaşmalarından dolayı Genel Sekreteri Ayhan’a teşekkür eden Yalman, İl Özel İdaresinin sosyal etkinliklerde de adından sıkça söz ettirdiğini vurguladı. 

 

 

 

Daha sonra kürsüye gelen Zara Belediye Başkanı Ahmet Pala ise il genel meclis üyeliği yaptığını hatırlatarak, “Sayın Genel Sekreterimizle uyumlu çalışmalarımız oldu. Kendisi Sivas’ta büyük projeleri hayata geçirme noktasında yoğun gayret gösterdi. İlçemizde tertip edilen sergi ve konferanstan dolayı da kendisine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Son olarak kürsüye gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan da, Zara’da bulunmaktan ve öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Sunum eşliğinde “Yerel Yönetimler ve Türkiye’de Yeni Yönetim Anlayışı” konulu konferans gerçekleştiren Ayhan, Türkiye’de mevcut yönetim sistemi ve yeni sistem arayışları hakkında açıklamalarda bulundu. Öğrenciler ve öğretim elemanlarından gelen sorulara da içtenlikle yanıt veren Ayhan’a, söyleşinin sonunda Zara Ahmet Çuhadaroğlu MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlkay Noyan Yalman teşekkür belgesi ve plaket takdim etti. 

 

 

 

Etkinliğin sonunda Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanları ve öğrencileri Genel Sekreteri Ayhan ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 

 


 

 

 

 

 

 
 
AdminAdmin