Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-05-2016 00:14

HOŞGÖRÜ ÜNİVERSİTELİ SENA'YI 'GÖNÜLLÜ ELÇİ' YAPTI

İstanbul'da rehberlik yaptığı sırada tanıştığı Güney Koreli bir ailenin hoşgörüsünden etkilenen üniversite öğrencisi Eroğlu, Güney Kore kültürünü tanıtarak gönüllü elçilik yapıyor.

HOŞGÖRÜ ÜNİVERSİTELİ SENA'YI 'GÖNÜLLÜ ELÇİ' YAPTI

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İlahiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Sena Eroğlu, İstanbul'da rehberlik yaptığı sırada tanıştığı Güney Koreli bir ailenin hoşgörüsünden etkilenerek, 10 öğrenciye kaldığı evde ücretsiz Korece kursu veriyor ve çeşitli programlarda Güny Kore kültürünü tanıtıyor.

İlahiyat Fakültesi öğrencisi 21 yaşındaki Sena Eroğlu, ailesi İstanbul'a gidince bozulan moralini düzeltmek için arkadaşlarının tavsiyesi üzerine eğlenceli olduğu belirtilen Güney Kore dizilerini izlemeye başladı. İzlediği 2-3 dizinin ardından Korece bazı kelimelerin hafızasında kalması üzerine bu dili öğrenmeye heves eden Eroğlu, Kore Kültür Tanıtım Programı kapsamında 5 arkadaşıyla Güney Kore'ye gitti.

İleri derecede Korece öğrenen ve İstanbul'da rehberlik yaptığı dönemde Koreli bir ailenin kendisine "Sena hanım, Müslümanlar günde 5 defa ibadet etmek zorundaymış, istediğiniz zaman camiye gidebiliriz. Bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok." sözlerinden etkilenen Eroğlu, kaldığı evde 10 öğrenciye ücretsiz Korece kursu veriyor ve çeşitli programlarda Kore kültürünün gönüllü tanıtımını yapıyor.

"İstediğiniz zaman camiye gidebiliriz"

Yaz döneminde İstanbul'da Korelilere rehberlik yaptığını ve ilk tanıştığı ailenin kendisine, "Sena Hanım, Müslümanlar günde 5 defa ibadet etmek zorundaymış. İstediğiniz zaman camiye gidebiliriz. Bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok." demesinden çok etkilendiğini vurgulayan Eroğlu, "Bu hareket beni gerçekten çok duygulandırdı. Bu hareketten sonra 'Kore'ye gidip, onlarla tanışacağım ve onlarla daha iyi iletişim kuracağım' dedim. Bunun üzerine Kore Kültür Tanıtım Programını başvurdum." dedi.

Eroğlu, Kore'de gördüklerini ve yaşadıklarını çeşitli geziler, toplantılar ve ziyaretlerle Türkiye'nin çeşitli illerinde anlatmaya çalıştığını, öğrencilere Kore ile ilgili kitaplar hediye ettiğini söyledi.

AdminAdmin