Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-05-2016 01:57

PROF. DR. KASIM DOĞAN YENİDEN SİVAS’TA

Cumhuriyet Üniversitesinin eski Öğretim Üyelerinden Kalp Damar Cerrahisi Prof. Dr. Kasım Doğan, yeniden Sivaslı vatandaşlara hizmet etmek amacıyla Sivas Medicana hastanesinde göreve başladı.

PROF. DR. KASIM DOĞAN YENİDEN SİVAS’TA

Malatya’da özel Gözde hastanesindeki görevini bırakan Doğan, ‘’İstanbul’a ve Malatya’ya Sivaslı hemşerilerim yoğun olarak muayeneye geliyorlardı. Madem Sivaslılar bizi tercih ediyorlar ben Sivas’a gideyim diye düşündüm’’ dedi.

Ülkenin ve Sivas’ın başarılı Kalp Damar Cerrahisi Prof. Dr. Kasım Doğan Sivas Medicana hastanesinde göreve başladı. Geçmiş yıllarda Cumhuriyet Üniversitesinde 18 yıl görev yapan ve hastaneye ilk Kalp Damar Cerrahisi kliniğini kuran Doğan, yıllar içerisinde Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinde büyük başarılara imza atmıştı. Daha sonra İstanbul ve ardından Malatya’da özel bir hastanede görevini yürüten Kasım Doğan, Sivas Medicana hastanesinin teklifini değerlendirerek tekrar Sivas’a döndü. Sivaslılara hizmet etmek amacı ile Sivas’a döndüğünü belirten Doğan, ‘’Uzun süre Cumhuriyet Üniversitesinde çalıştım. Burada kalp damar cerrahisi kliniğini ben kurmuştum.  Sivas’a uzun süre hizmet verdik. Daha sonra İstanbul ve Malatya’da çalıştım ama doğrusu memleketim olduğu için buradan da bir teklif alınca memleketime tekrar dönme kararı verdim. Belki Sivaslı olmasaydım Sivas’ı tekrar düşünmezdim ama Sivas’ı Sivaslı insanları bildiğim için dönmek istedim. Sivas’tan çok talep var. Gittiğim illerde de Sivaslılar yoğun olarak muayeneye geliyorlardı. Sivas’ın kaynağı başka bir yere gitmesin, madem Sivaslılar bizi tercih ediyorlar ben Sivas’a gideyim diye düşündüm. Memleketime dönmekten, Sivaslı’ya hizmet etmekten dolayı mutluyum. Cumhuriyet Üniversitesinde çok başarılı işler yapmıştık ama bir süre sonra özel nedenlerden dolayı ayrılmam gerekti. Bu nedenle ayrıldık ama benden sonra benim yetiştirdiğim bazı arkadaşların da ayrılması ile oradaki performans biraz düştü. Ama sanıyorum arkadaşlar orayı tekrar eski günlerine döndürecektir diye düşünüyorum’’ dedi.

 

 

AdminAdmin