Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-05-2016 01:40

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL TAKIMINDAN BELEDİYE ZİYARETİ

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Teknoloji Fakültesi Otomotiv Bölümü öğrencileri, elektrikle çalışan Kangal V1 aracının ardından Kangal V2 için kolları sıvadı. Belediye Başkanı Sami Aydın’ı makamında ziyaret eden öğrenci ve öğretim elemanları araç hakkında bilgi verdi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL TAKIMINDAN BELEDİYE ZİYARETİ


Ziyarete, Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü Başkanı İbrahim Can, öğretim üyesi Tahsin Yüksel ve Kangal V2 takımında yer alan bölüm öğrencileri katıldı. Tasarladıkları araç hakkında bilgi veren Bölüm Başkanı İbrahim Can, TÜBİTAK'ın da desteği ile ürettikleri Kangal V1 aracıyla ile geçen sene Türkiye genelinde düzenlenen yarışlarda 60 takım arasında 23'üncü sırada yer aldıklarını ifade ederek bu yıl Kangal V2 ile daha iyi neticeler elde edeceklerini kaydetti.


Cumhuriyet Üniversitesi'ndeki bu gelişmelerin gurur verici olduğunu söyleyen Başkan Aydın ise "Sivas'ta böyle bir aracın üretilmesi ve yarışlarda dereceye girmesi çok önemli bir hadisedir. Umarım Kangal V2 ile önümüzdeki günlerde çok daha iyi dereceler elde edersiniz. Sizleri kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. Çıkmış olduğunuz bu zorlu yolda her zaman destekçiniz olduğumu bilmenizi isterim" dedi.

AdminAdmin