Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 04-05-2016 00:52

ÜNİVERSİTEDE 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ

3 Mayıs Türk'çülük Günü nedeniyle Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından yürüyüş düzenlendi.Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Merkezi Kafetarya önünden başladı.

ÜNİVERSİTEDE 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ

 

3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından yürüyüş düzenlendi.Yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Merkezi Kafetarya önünden başladı. Ellerinde Türk bayrakları, pankartlar taşıyan grup, kampüs içerisinde sloganlar atarak yürüdü.


Yürüyüşte, 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Yaşasın ırkımın turan ülküsü' sloganları atıldı. Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, Ülkü Ocakları üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşe Sivas'ta faaliyet gösteren Göktürk Okçuluk Kulübü'nün geleneksel Göktürk kıyafetleri ve atlı yürüyüşü katılımcıların ilgisini gördü.

 

 

Yürüyüş CÜ Kültür Merkezi önünde son buldu. Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ burada yaptığı açıklamada, "3 Mayıs Türk milliyetçiliğinin varlık iradesini ortaya koyuşunun tarihi vesikalarındandır. Tüklüğün izzet ve ismetine yakışır bir hareket tarzıyla çıkan bu irade, dünyanın siyasi gelişmelerine karşı milli bir refleks olmuştur.


3 Mayıs 1944 o güne kadar edebi ve ilmi Türkçülüğün tarihine bir dönüm noktası, bir fikrin hareketine dönüşmesine mihenk taşı olmuştur. Dün Türk Milliyetçiliğini en ağır şekilde eleştirenler, ayaklar altına alanlar şimdilerde ise onlara hak vermenin mahcubiyetini yaşamaktadırlar" diye konuştu. Program Göktürk Okçuluk Kulübü'nün ok atışı gösterisiyle sona erdi.






AdminAdmin