Sivas
Giriş Tarihi : 02-05-2016 02:21

Sivas’ta 1 Mayıs kutlamalarında kısa süreli gerginlik

1 Mayıs İşçi Bayramı, Sivas’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Bayram havasında yürüyerek Mevlana miting alanında toplanan katılımcılar, konuşmaların ardından gönüllerince halay çekti.

Sivas’ta 1 Mayıs kutlamalarında kısa süreli gerginlik

1 Mayıs İşçi Bayramı, Sivas’ta düzenlenen etkinlikle kutlandı. Bayram havasında yürüyerek Mevlana miting alanında toplanan katılımcılar, konuşmaların ardından gönüllerince halay çekti. Kutlama alanına girmek isteyen Ülkü Ocaklarına mensup olduğu ileri sürülen grup, kısa süreli gerginliğe neden oldu. Polis, grubu alandan uzaklaştırdı. 

KESK’in organize ettiği, Eğitim-Sen, Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası(SES) ve Halkevleri gibi sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı gruplar, Mevlana Mahallesi'nde bulunan Ethembey Parkı’nda toplanarak, Mevlana miting alanına doğru yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemleri alarak, kontrol noktalarında üst aramaları yaptı. 

Kutlama nedeniyle Mevlana Caddesi sabahın erken saatlerinde trafiğe kapatıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinliklerde gruplar, 1 Mayıs ile ilgili taşıdıkları flama, bayrak ve dövizlerle slogan atarak yürüdü. Yürüyüş yapan gruplar Mevlana Meydanı'nda toplandı. 

Meydanda konuşmaların yapıldığı sırada kontrol noktasına gelen Ülkü Ocakları üyesi bir grup içeri girmek istedi. Slogan atarak alandakileri protesto eden gruba polis müdahale ederek içeri girmesine izin vermedi. Türk bayrağı açan ve ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez’ şeklinde grup kutlama yapanlara tepkisini dile getirirken daha sonra Kent Meydanına doğru yürüyüşe geçti. 

Miting alanında yapılan programda konuşan KESK Dönem Sözcüsü, işçi sınıfının uluslararası birlik, beraberlik ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ı 126. kez kutladıklarına değindi.

Konuşmalar sonrası katılımcılar, davul zurna eşliğinde gönüllerince eğlendi. Bir süre halay çeken vatandaşlar daha sonra olaysız bir şekilde alandan ayrıldı. 

Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan program sonunda alana gelerek emniyet tedbirlerini denetledi. Çalışkan, 1 Mayıs kutlama alanına girmeye çalışan Ülkü Ocakları mensuplarına tepkisini dile getirdi. Çalışkan, Sivas’ın yıllardır Madımak gibi bir olayı silemediğini belirterek, bu tür provokasyonların yanlış olduğunun altını çizdi.

AdminAdmin