Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 02-05-2016 01:25

ÜNİVERSİTEDE “ÖĞRETMENLİK MESLEK ETİĞİ” KONULU KONFERANS

Uluslar arası Etik Derneği (U-ETİKDER) Başkanı İbrahim KILIÇ Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerine “Öğretmenlik Meslek Etiği” konferansı verdi.

ÜNİVERSİTEDE “ÖĞRETMENLİK MESLEK ETİĞİ” KONULU KONFERANS

Cumhuriyet Üniversitesi eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından, Yrd. Doç. Dr. Hatice Güngör Seyhan organizasyonuyla eğitim fakültesi öğrencilerine Uluslararası Etik Derneği Başkanı İbrahim KILIÇ tarafından “Öğretmenlik Meslek Etiği” konulu iki konferans verildi. Konferans 30 Nisan Cumartesi günü saat: 10.30 ve 13.30’da eğitim fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrencilerin yoğun katılımının olduğu konferansta; Başkan KILIÇ Etiğin genel tanımlamasını yaparak, etiğin tarihsel gelişimi, etik-ahlak ve etik-vicdan arasındaki ilişki ve etik mevzuat ile başlangıç yaptı. Öğretmenlikte mesleki etik ilkelerin önemine dikkat çeken KILIÇ; Profesyonellik ilkesi, hizmette sorumluluk, model olma, hediye alma ve menfaat sağlama, yeni atanan meslektaşlara olan yaklaşım, eşitlik, adalet, saygı, sevgi temelli yaklaşım, ölçme ve değerlendirmede etik yaklaşım, nezaket, sağlıklı ve güvenli ortam, dürüstlük ve doğruluk, önyargısız yaklaşım, mesleki bağımlılık ve gelişme konularında açıklamalarda bulundu.  Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandıran KILIÇ; “Bu organizasyonu yapan Cumhuriyet Üniversitesi eğitim fakültesi dekanlığına ve organizasyonu yürüten Yrd. Doç. Dr. Hatice Güngör Seyhan’a çok teşekkür ediyorum. Yarınımızın çocukları siz değerli öğretmen adaylarına emanet edilecek ve sizler yeni neslin etik ilke ve değerlere bağlı olarak yetişmesinde en önemli unsur olacaksınız, daha iyi ve daha yaşanabilir yarınlarda, sizler söz sahibi olacaksınız. Ne mutlu sizlere…”  diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra eğitim fakültesi dekanlığı adına Başkan KILIÇ’a, Yrd. Doç. Dr. Hatice Güngör Seyhan tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi.

AdminAdmin