Sivas
Giriş Tarihi : 27-04-2016 00:01

Hızlı Tren Güzergâhına Son Nokta…

İki yıl önce tartışılan ve güneyden geçmesine karar verilen Sivas hızlı tren güzergâhı ile ilgili olarak son günlerde çıkan dedikodulara Belediye Başkanı Sami Aydın son noktayı koydu. Güney güzergâhı devam edecek.

Hızlı Tren Güzergâhına Son Nokta…

 

Aydın, dün akşam Ticaret Sanayi Odası tarafından oluşturulan Başkanlar Kurulu’na bilgilendirme sunumu yaptı. Toplantının açılışını ev sahibi sıfatı ile yapan Osman Yıldırım, son günlerde hızlı tren güzergâhının şehir içi geçişi ile ilgili olarak birtakım tartışmaların yürüdüğünü ve bu konuda net bilgiler almak üzere Başkanlar Kurulu ile Belediye Başkanı Sami Aydın’ı bir araya getirdiklerini belirtti.

 


Başkan Aydın haritalar üzerinde hızlı tren güzergâhının aşamalarını anlattı. Aydın; "Hızlı tren güzergâhının ilk tartışıldığı yıllarda ben Belediye Başkanı değildim. Eski Belediye Başkanı olmam hasebiyle de yanlış anlaşılmasın diye görüş beyan etmedim. Ancak sorulması üzerine eski güzergâhın doğru olmadığını belirtmiştim. O dönemin Belediye yönetimi ve bu salonda bulunan birçok kişi de o gün benim gibi düşünüyordu.  Ben bu konuya  teknik ve şehircilik açısından bakıyorum. İstasyonun yeri benim için üçüncü sırada. Böyle baktığımız zaman en doğru yerde olmasını istiyorum. Şunu da belirtmeliyim ki, hızlı tren projesi büyük bir proje, yerel bir proje değil. Bu nedenle ne hızlı tren projesi, ne de Sivas, Sami Aydın’ın veya başka birinin egolarına, çıkarlarına kurban edilemeyecek bir proje.  Ben istedim diye de güzergâh değişmiş değil. Biz göreve geldikten sonra bu konuyu birçok platformda tartışmaya açtık. Ankara’da ve Sivas'ta Bakanlarımızın nezaretinde birçok toplantı yaptık. Devlet Demir Yolları’nın teknik heyeti defalarca Sivas'a gelerek alanda inceleme yaptı. Doğru güzergâhın şu anda üzerinde çalışılan güney güzergâhı olduğuna karar verildi. İhaleye çıkıldı, iş başladı. Bu konu ile ilgili 2015 yılında hiçbir tartışma yapılmadı. Ancak 2016’da tekrar ısıtılıp önümüze getirilmeye çalışıyor. Bu doğru değil. Biz Ankara’da Bakanımızla ve Oda Başkanımızla dün de görüştük. Doğru olan bu güzergâh ve bu iş yürüyor. Bunun üzerinden spekülasyon yapmak doğru değil." dedi.


 

Aydın, güney güzergâhının neden doğru olduğunu gerekçeleri ile açıkladıktan sonra salonda bulunan katılımcılar lehte ve aleyhte görüşlerini dile getirdi, Başkan’a sorular sordu. Toplantı sonrasında Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, “Bizim amacımız bu konuya birlikte nokta koymaktı. Başkanımız bizi bilgilendirdi. Böylece bu tartışmaya son noktayı koyuyoruz.” diye konuştu.

 

AdminAdmin