Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 23-04-2016 23:40

BİLDİRGE ÖĞRENCİLERE KILAVUZ OLACAK

CÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden Aydın İrmez’in girişimleriyle Sivas Gazetecilik A.Ş. bünyesinde bulunan Sivas İrade Gazetesi ve Hadiselerle Hakikat Gazetesi tarafından İletişim Fakültesi’ne Türkiye Gazetecilik Hak ve Sorumluluk Bildirgesi hediye edildi.

BİLDİRGE ÖĞRENCİLERE KILAVUZ OLACAK

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyetince hazırlanan ve gazetecilere mesleklerinde yol gösteren “Türkiye Gazetecilik Hak ve Sorumluluk Bildirgesi” Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri için de kılavuz olacak.


CÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencilerinden Aydın İrmez’in girişimleriyle Hadiselerle Hakikat ve İrade gazeteleri tarafından fakülteye Türkiye Gazetecilik Hak ve Sorumluluk Bildirgesi hediye edildi.


Bildirge, Gazetecilik Bölümü’nün girişine asılırken burada bir konuşma yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Metin Erol,  gazete yöneticililerine teşekkür ederek bu hediyenin kendileri için çok anlamlı olduğunu dile getirdi. Dekan Prof. Dr. Erol “Hadiselerle Hakikat ve İrade gazetelerinin yaptıkları bu davranış belki maddi olarak çok büyük değil ama manevi önemi çok fazla.  Çünkü sizleri önemsediler; ‘İletişim Fakültesi öğrencileri bizim için önemlidir.’ dediler.  Fakültemizi önemsediler çünkü fakültemiz adına onlardan böyle bir istekte bulunduk ve bu isteğimizi hemen yerine getirdiler. Bu nedenle manevi değeri manevi değerinden çok daha fazla” dedi.


Dekan Erol ayrıca bildirgenin asılmasında öncülük eden öğrencileri Aydın İrmez’i de bu duyarlı davranışından dolayı tebrik ederek geleceğin emanetçisi olan gençlerin bu davranışlarının gelecek adına umut verici olduğunu kaydetti.

 

İrade Gazetesi İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan ile Hadiselerle Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş ise fakülteyi ve öğrencileri önemsediklerini vurgulayarak her zaman onların yanında olacaklarını ve gereken desteği vermeye devam edeceklerini söylediler.

AdminAdmin