Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-04-2016 22:38

ÖMER GÜNEY HATIRA ORMANI OLUŞTURDULAR

Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri Sivaslı şehit Ömer Güney için hatıra ormanı oluşturdu. Fidanları toprakla buluşturan öğrenciler Güney ve diğer şehitler için dua ederek şehitleri unutmayacaklarını dile getirdiler.

ÖMER GÜNEY HATIRA ORMANI OLUŞTURDULAR


Sivas´ın son bir hafta içerisinde 3 şehit vermesi hem büyük bir üzüntüye hem de tepkilere neden oluyor. Son aylarda da yine şehit veren Sivas, ahde vefa ile şehitlerine sahip çıkarak onları hiçbir zaman unutmayacaklarını gösteriyor.  Sadece Sivas´tan değil Türkiye´nin neresinden olursa olsun şehadet şerbeti içen her asker ve polis için aynı acıyı taşıyan Sivaslılar, gerçekleştirdikleri çeşitli programlara hem şehitleri anıyor hem de dua ediyor. Camilerde mevlit programları gerçekleştirirken anma programları ile de şehitler yad ediliyor.


Bu kapsamda Sivaslı polis memuru olan şehit Ömer Güney için mezun olduğu Hacı Mehmet Sabancı Lisesi´nde bir anma programı organize edilmişti. Polis haftasına denk getirilen programda şehidin hayatı ele alınmış duygusal anlar yaşanmıştı. Şimdi ise Cumhuiyet Üniversitesi öğrencileri tarafından şehit Ömer Güney için bir hatıra ormanı oluşturuldu. Cumhuriyet Üniversitesi kültür merkezi önünde toplanan bir grup öğrenci yabancı diller meslek yüksekokuluna kadar yürüdü. Daha sonra aldıkları fidanları toprakla buluşturan öğrenciler, Ömer Güney ve diğer şehitler için dua etti.


Öte yandan sıcak anların yaşandığı Doğu´da çatışmaya giren diğer Sivaslı askerlerin kullandıkları mermiler üzerine Sivaslı şehitlerin isimlerinin yazıldığı görüldü. Sosyal medyada görüntülenen fotoğraflarda ağır silah mermilerinin üzerinde Sivaslı şehitler Hakan Yurtoğlu, Tevhik Ayhan Gençleşen ve Erdal Çetin´in isimlerinin yazıldığı ve şehitlerin intikamının alınacağı mesajının verildiği gözlendi. 

AdminAdmin