Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 20-04-2016 22:19

YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Cumhuriyet Üniversitesinde Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yöresel yemek yarışması düzenlendi.

 YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI DÜZENLENDİ


Cumhuriyet Üniversitesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen yarışmada jüri üyeleri Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Otel İşletmecisi Şemsettin Yolalan, Lokantacılar Odası Başkanı Nazım Yiğit, Cumhuriyet Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Özlem Akın, Turizm Seyahat Acentası İşletmecisi Mustafa Gülmez, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğretmeni Esra Özkan Önem, Karşıyaka Kız Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Sevgi Cansu, en iyi yemeği ve en lezzetli tatlıyı belirleyebilmek için yoğun uğraş verdi.


Yarışmadaki amacın, yöresel yemekleri ve halkın damak tadını geliştirmek olduğunu belirten İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü, katılımın oldukça yoğun ve güzel olduğunu bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.


Sivaslı ev hanımları tarafından yapılan Sivas’a özgü yöresel yemeklerin yer aldığı yarışmada, lezzetin yanında sunuma da önem verildi. Bakır ve işlemeli orijinal kalaylı kaplarda sunulan yemekler hem göze hem de damağa hitap etti.


Yapılan yarışmalar sonucu başarılı olan yarışmacılar ödüllendirildi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezine bağlı ” Aşçılık” kursuna devam eden Nesrin ANGİ’de 2 kategoride ödüle layık görüldü, dereceye girdi. Başta Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi müdürü Ahmet Dağüstü’ne olmak üzere, kendisini destekleyenlere de teşekkür etti.


AdminAdmin