Sivas
Giriş Tarihi : 19-04-2016 21:00

"2. üniversite ilimizin geleceğinin teminatı olacaktır”

Sivas'ta kurulacak olan 2. Devlet Üniversitesi ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, bu bölgede sadece Ankara’da ve Erzurum’da Teknik Üniversite olduğunu belirterek, Sivas’a kurulacak teknik üniversitenin bu bölgedeki diğer tüm illere hitap edeceğini belirtti

Şahin, “Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz teknik bir üniversite olarak kurulması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kanun teklifi var. YÖK ile Cumhuriyet Üniversitemiz birebir bu konuda temastalar. 2. Üniversitenin kurulması için çalışıyorlar. Sivas Teknik Üniversitesi 2. Üniversite olarak bilim ve teknoloji hayatına girerek, yasası çıkarılıp Sivas’ın 7 yüz yıllık bir üniversite şehri olduğu vurgulanacak. Sanayi ile işbirliği içinde akademik hayatını yürütecek olan 2. üniversite ilimizin geleceğinin teminatı olacaktır” dedi.


Sivas'ta yapılması beklenen 2. Devlet üniversitesi hakkında önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin, “Sivas Teknik Üniversitesi 2. Üniversite olarak bilim ve teknoloji hayatına girerek, yasası çıkarılıp Sivas’ın 7 yüz yıllık bir üniversite şehri olduğu vurgulanacak. Sanayi ile işbirliği içinde akademik hayatını yürütecek olan 2. Üniversite ilimizin geleceğinin teminatı olacaktır” dedi.

 

Bilindiği gibi geçtiğimiz dönemlerde başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas'ın diğer Milletvekilleri ilimize ikinci devlet üniversitesinin kurulacağını bildirerek, AK Parti ve CHP Milletvekilleri TBMM’ye kanun teklif vermişlerdi.


Geçtiğimiz yıl seçim öncesinde Sivas’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimlerden sonra ilk işin Sivas’a ikinci devlet üniversitesinin kurulması olacağını belirterek, “Verdiğimiz her sözü tutacağız. Biz Sivas’ın arkasındayız. Gelirken talimat verildi. Sivas’ta ikinci devlet üniversitesini de kuruyoruz inşallah. Kanun teklifi verildi. Seçimlerden sonraki ilk işimiz, Sivas’ta ikinci devlet üniversitesini kurmak” sözleriyle 2. Üniversitenin müjdesini vermişti.


Sonrasında ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Hilmi Bilgin ve CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da ilimize ikinci devlet üniversitesinin kurulması için meclise kanun teklifinde bulunmuşlardı.


Yaşanan bu gelişmelerin ardından açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, “Sivas Teknik Üniversitesi 2.üniversite olarak bilim ve teknolojiye hayatına girerek, yasası çıkarılıp Sivas’ın 7 yüz yıllık bir üniversite şehri olduğu vurgulanacak. Sanayi ile işbirliği içinde akademik hayatını yürütecek olan 2. üniversite ilimizin geleceğinin teminatı olacaktır” ifadelerini kullandı.


Bu bölgede sadece Ankara’da ve Erzurum’da Teknik Üniversite olduğunu belirten Şahin, Sivas’a kurulacak teknik üniversitenin bu bölgedeki diğer tüm illere hitap edeceğini belirtti.


Kanun teklifinin şuanda mecliste olduğunu belirten Şahin konuşmasında şunları kaydetti:

“2. Devlet Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Üniversitemiz teknik bir üniversite olarak kurulması için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kanun teklifi var. YÖK ile Cumhuriyet Üniversitemiz birebir bu konuda temastalar. 2. Üniversitenin kurulması için çalışıyorlar. Zira Cumhuriyet Üniversitesi de 1974’ta Fen ve Tıp Fakülteleri üzerine kurulduğu için Cumhuriyet Üniversitemizde bir Fen ve Teknik temel söz konusu. Onun için burada da gerek mühendislik fakülteleri gerek diğer yüksek okullardaki teknik sınıflar var. Onlardan da faydalanmak suretiyle sağlıklı, hinterlandı olan ve öğrenci ile öğretim üyesinin tercih edeceği bir teknik üniversite olarak inşallah Sivas Teknik Üniversitesi adı altında kurulacaktır. Erzurum ile Ankara arasındaki interlanda hitap edecektir. Bildiğiniz gibi Erzurum’da Teknik Üniversite var. Ankara’da da ODTÜ var. Bu aradaki interlandda da Sivas Teknik Üniversitesi inşallah eğitim ve öğretim verecektir. Bu konuyu çok önemsiyoruz.”


AdminAdmin