Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-04-2016 18:07

BİR ŞEHİDİMİZİ DAHA TOPRAĞA VERDİK

Mardinin Savur İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu şehit düşen hemşerimiz Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin’in cenazesi Mardin’deki tören ardından askeri uçak ile Sivas’a getirildi.

BİR ŞEHİDİMİZİ DAHA TOPRAĞA VERDİK
Ankara’da görevli iken geçici görevle gittiği Mardin’in Savur ilçesinde şehit olan Sivas merkez Alahacı nüfusuna kayıtlı, 37 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Erdal ÇETİN için Ulu Camii’nde ikindi namazına müteakiben cenaze namazı kılındı.
 
 
Şehidimizin Cenaze törenine Vali Âlim BARUT’un yanı sıra; Belediye Başkanı Sami AYDIN, Sivas Milletvekilleri Hilmi BİLGİN, Ali AKYILDIZ, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk KOCACIK, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celalettin SAĞIR, İlimiz Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Bektaş ASLAN, İl Emniyet Müdürü Turgay ÇALIŞKAN, ilimiz protokol üyeleri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Ulu Camii’de düzenlenen cenaze namazı sonrası şehidimizin Türk bayrağına sarılı naaşı, top arabasına konularak kortej eşliğinde Ulu Camii'den İstasyon Caddesine kadar getirildikten sonra araç konvoyu ile defnedilmek üzere Yukarı Tekke Garnizon Şehitliğine götürüldü. Şehidimizin naaşı, Yukarı Tekke Garnizon Şehitliğinde Askeri törenle defnedildi.
 
 
Tören, Vali 
Âlim BARUT'un Jandarma Uzman Çavuş Erdal ÇETİN'in tabutunun sarılı olduğu bayrağı şehidimizin babasına teslim etmesi ile son buldu. 
AdminAdmin