Sivas
Giriş Tarihi : 10-04-2016 21:44

DEV PROJENİN TEMELİ ATILDI…

Kuzey Ulaşım Aksı; Yeni Numune Hastanesi üzerinden, Köy Hizmetleri hizmet alanı önünde bulunan kavşak ile İl Özel İdare Kavşağı’ndan Mevlâna Tüneli’ne bağlanıp, diğer taraftan Saklıbahçe Parkı yanında tünelden çıkarak Yenidoğan Kavşağı üzerinden Gazi Lisesi’ne bağlanıp devamında Karayolları içerisinden geçerek güney çevre yoluyla buluşacak.

DEV PROJENİN TEMELİ ATILDI…

Şehir içerisindeki yeni ringin en önemli adımı olan, Sivas Belediyesi tarihinin de en önemli projelerinden biri olan Mevlâna Tüneli’nin temel atma töreni bugün yapıldı.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belediye tarihinin en büyük projelerinden biri olan Mevlâna Tüneli projesinin temeli görkemli bir törenle atıldı. Yüceyurt Mahallesi’nde düzenlenen törene Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Âlim Barut, Milletvekilleri Habip Soluk, Selim Dursun, Hilmi Bilgin ile Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 



Temel atma programında ilk olarak söz alan Yüceyurt Mahallesi Muhtarı Cemil Gözen, “Sivas için devasa bir projeye daha Belediye Başkanımız imza atıyor. Kendisine, mahallemize yapılan oldukça önemli bu proje için teşekkür ediyorum.” dedi.

Üstlenici firma adına söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özler, “Bu tünel ile kentin doğu ile kuzey batı bölgesi şehir merkezine girmeden doğrudan kavuşmuş olacak. Önemli ve zorlu bir proje ama bu bizi zorlayacak bir proje değil. Çünkü dağları da, kayaları da delebilecek kapasiteye sahibiz. Proje 656 metre uzunluğunda, iki şerit hâlinde iki tüpten oluşmaktadır.” diyerek teknik özellikler hakkında bilgi verdi. 

Daha sonra Belediye Basın Müşavirliği tarafından hazırlanan Mevlâna Tüneli ve Kuzey Ulaşım Aksı tanıtım filmi izlendi.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ulaşım alanında büyük reformlar ve hizmetler yapan Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’ı burada görmekten çok mutluyuz” diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Sami Aydın, “Ülkemizde yakın zamana kadar bu tür projelerin il düzeyinde yapılması bir kenara, ülke düzeyinde yapımında sıkıntılar yaşanırdı. Hükûmetimiz ve Bakanımız öncülüğünde bu tür projeler bundan sonra çok zor değil, il sınırlarımız içerisinde bulunan çok sayıda tünel projesi hayata geçiyor. Değerli Bakanlarımız biraz önce Geminbeli Geçidi’ni incelediler, onların bu heyecanı bizleri de teşvik etti. Belki boyumuzun üzerinde bir çalışmaya imza attık ama biliyoruz ki çalışınca başarmak kaçınılmaz oluyor. Hep birlikte bu projeyi de tamamlayacağız ve ulaşım noktasında şehrimizin ciddi şekilde rahatlamasını sağlayacağız. Bu proje ile sadece iki mahalle birbirine bağlanmayacak, şehrin batısı ile kuzeyi doğuya bağlanacak, böylelikle yeni bir arter oluşacak. Elbette bu projelere girişmemizde her zaman arkamızda destek olan Millî Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’a da sizler adına şükranlarımı sunuyorum. Eğer kendisi bu konuya el atmasaydı bu tünelin temelini belki bugün değil bir kaç yıl sonra atabilirdik, bunu özellikle belirtmek istedim. Yine milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Ankara’da bizim elimiz ayağımız oluyorlar, ne zaman sorunlarımızı iletsek gidermek için gayret sarf ediyorlar. Aynı zamanda başta Sayın Valimiz olmak üzere değerli bürokratlarımıza ve yine siz değerli hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Sizler hizmetin en iyisine layıksınız, sizden aldığımız destek olmasa bu tür projeleri hayata geçiremezdik. Bu şehirler derinliği olan şehirler. Sivas kadim bir şehir, derinliği olan bir şehir, bu şehirler göç veren değil, göç alan şehirler olmalılar. Bu şehrin halkı tüketen değil, üreten olmalı… Bu şehirliler bu şehirde olmaktan mutlu olmalılar. İşte biz bu alanlarıyla, altyapısıyla, üst yapısıyla, çevre düzenlemesiyle, yeşil alanlarıyla, üretimiyle, sanayisi ile güçlü bir Sivas’ı; Hükûmetimiz, Bakanımız, Milletvekillerimiz ile beraber inşa etmek istiyoruz. Bugün temelini attığımız proje bu bakımdan atılan önemli bir adımdır.” ifadesini kullandı.
         


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başkan Aydın’ın ardından söz alan Milletvekilleri Habip Soluk, Selim Dursun ve Hilmi Bilgin, “2002 yılından önce hayal olan projeler bugün çok rahatlıkla yapılabiliyor. Bunun en önemli sebebi 2002 yılından bu yana görevde olan hükûmetlerimizdir. Bu konuda işler ehil insanlarda. Bugün temeli atılan tünel projesinin şehrimize hayırlı olmasını dileriz.” dediler.

Vali Âlim Barut da Bakanlarla böyle bir projenin temel atımında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek hizmetin ilimize hayırlar getirmesini diledi.

Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da, “Bugün güzel bir eserin temel atışına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Bu eserin Sivasımıza, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçenlere, başta Belediye Başkanımız ve onun çalışma arkadaşları olmak üzere ona destek olan siz Sivaslı hemşehrilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum. Çünkü destek olmazsa eser koymak zor. Yıkmak istersen Süleymaniye’yi; iki tane vasıfsız işçinin eline balyozu ver indirsin ama gel yeni bir Süleymaniye yapalım dediğinde bir Mimar Sinan gerekir bir de muhteşem Süleyman gerekir. Dolayısıyla yıkmak kolay, yapmak zor, eser bırakanlara teşekkür ediyorum. Seçim döneminde Belediye Başkanımız Sivas; “Bizimle aydınlanacak. Sivas’ı yeniden inşa edeceğiz” diyordu. O vaatlerden bir tanesinde de “Mevlâna Tüneli’ni hizmete açacağız” diyordu. Allah razı olsun verdiği sözleri yerine getiriyorsun birer birer. Halkın gözü terazidir, Sami Başkanımızın yaptığı hizmetlervde en güzel şekilde değerlendirilecektir. “İnşallah o teraziden yerel yönetim geçer notu alacaktır.” diyerek hükûmet olarak ne söz verdiysek yerine getirdik, bundan sonra da bu şekilde olacak. 2023 hedefimize bu hizmetlerle ulaşacağız.” dedi.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son olarak söz alan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Türkiye Sultan Abdulhamid’in hayali olan Marmara’yı Recep Tayyip Erdoğan ile yapıyor. 50 yıllık hayal olan Hızlı Tren Türkiye’yi donatıyor.  Âşık Veysel’in ‘uzun ince bir yol’ dediği yolları duble yollar hâline getiriyor. Bütün bunları yapınca birileri rahatsız oluyor. Onlar ne kadar rahatsız olursa olsun bu millet; istiklal için, gelecek için el ele, omuz omuza, kararlılıkla yürüyüşüne devam edecek. Bu Türkiye dünyanın en büyük havaalanına 150 milyon yolcu kapasiteli çalışmaya, ‘olur mu öyle şey, bunlar bizim işimiz’ diyen dış mihraklar hemen bölücü terör örgütünü, bölücü taşeronları devreye sokuyorlar. Açılan her tünel; atılan her temel, vurulan her kazma, terörün tepesine vurulan en büyük darbedir. Bugün bölücü terör örgütüne bir darbe daha vuruyoruz Mevlâna Tüneli’nin ilk kazmasını vuruyoruz. Bakanımızın dediği gibi yıkmak kolay, yapmak zordur. Yolları böldük, vatanı birleştirdik, yolları böldük hayatları birleştirdik. 15 bin km bölünmüş yol yapacağız dediğimiz de gülenler şimdi utançlarından bir şey söyleyemiyorlar. Çünkü azmederseniz başarırsınız. İktidarımız bu ülkenin, bu milletin sevdalısıdır. Ferhat olduk dağları deldik, milletimizle kucaklaştık. 780 bin km’nin her köşesinde yollar yaptık. İletişimde dünyanın 1 numarası olduk. Türkiye’ye yakışan da budur. Bu topraklar bize kolay yurt olmadı. Bu toprakların her karışında şehit kanı var. Bugün de bu güzel vatanı savunacak 78 milyon vatan evladı var. Dünyada esaret görmemiş iki devletten birisi Türk Milletidir. Ama unutmayın, dünyada kimsenin esareti altına girmeyen kimseyi esaret altına almayan tek millet vardır. O milletin adı da Türk Milletidir.” dedi.

Belediye Başkanı Sami Aydın’ı tebrik eden Bakan Yıldırım, “Şehrin trafik sorununu hafifletmek ve şehrin doğu batı istikametinde Mevlâna, Aydoğan mahallelerini birleştirmek, buradaki trafiği azaltmak için çok anlamlı bir projeye imza atıyor. Kendisini tebrik ediyor, başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” ifadesini kullandı. 

Bakan Yıldırım, yüklenici firmadan da 2017 yılının Ramazan Bayramı’nda tüneli tamamlama sözü aldı. Daha sonra Mevlâna Tüneli’nin temeli atıldı.


AdminAdmin