Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 10-04-2016 21:39

KIZILIRMAK KÖPRÜSÜ ÖDÜL TÖRENİ İKİ BAKANIN KATILIMIYLA YAPILDI…

Cumhuriyet Üniversitesi ile şehir merkezinin bağlantısını güçlendirecek, Sivas’a yakışır bir bulvar için kolları sıvayan Sivas Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini vereceği proje üzerine, gelecek nesillere miras bırakılacak güzellikte bir köprü yapmak için ulusal mimari proje yarışması başlatmıştı.

KIZILIRMAK KÖPRÜSÜ ÖDÜL TÖRENİ İKİ BAKANIN KATILIMIYLA YAPILDI…

Rekor katılımla birbirinden iddialı toplam 107 proje arasından dereceye girenlere, “Sivas Kızılırmak Köprüsü Ulusal Mimari Proje Yarışması Ödül Töreni”nde ödülleri takdim edildi.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Şems-i Sivasî İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen törene Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Âlim Barut, Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habip Soluk, Belediye Başkanı Sami Aydın ve diğer il protokolü ile proje yarışmasına katılan mimarlar katıldı.


Törenin açış konuşmasını yapan Sivas Kızılırmak Köprüsü Ulusal Mimari Proje Yarışması Jüri Başkanı Arda İnceoğlu, birbirinden güzel toplam 107 proje arasından ödüle layık olanları belirlemenin jüriyi oldukça zorladığını kaydederek, böylesine kapsamlı ve anlamlı bir yarışmayı düzenleyen Belediye Başkanı Sami Aydın’ın şahsında emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Başkan Aydın ise, şehre simgesel bir değer katarak gelecek nesillere miras olacak çok kapsamlı bir bulvar ve köprü projesini hayata geçirmek istediklerini ifade ederek, “Başlattığımız yarışma projesinde ülkemizin değişik üniversitelerinden, alanında uzman akademisyenlerimizin katılımıyla jürimizi oluşturduk. Uzun uğraşlar sonucu dereceye girenler belirlendi. En kısa zamanda bu projeyi Sivasımıza kazandırmayı hedefliyoruz. Emeği ve katkısı olanlara teşekkür ederim.” dedi.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, köprülerin çok önemli birer mimari yapılar olduğunu ifade ederek, “Burada belirlenen projenin yapımından 20 yıl sonra gelecek nesiller ‘Bu köprü çok güzel, Allah razı olsun, mükemmel bir köprü yapmışlar.’ derlerse o zaman biz amacımıza ulaşmış oluruz. Şimdi Kızılırmak’ı Sivas ile birleştireceğiz. İnşallah bu köprü şehrimize değer katar diyorum, mimarlarına teşekkür ediyorum.” şekilde konuştu.

AK Parti hükûmetleri olarak marka şehirler kurmak istediklerini aktaran Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da, “Her şehrin bir simgesi olması lazım. Sivas’ın Eğri Köprüsü, Çifte Minaresi ve diğer Selçuklu eserleri gibi, ancak bu eserlere Cumhuriyet Dönemi’nde bizlerin de yeni ilaveler yapmamız, kalıcı eserler bırakmamız lazım. Her dönem kendi eserleri ile anılır. Medeniyetleri geleceğe taşıyan bıraktığı eserlerdir. Sivas da medeniyetlerin merkezi olmuş bir şehrimiz. Sivasımızın alamet-i farikası olacak bu güzel eserin ortaya çıkmasında Belediye Başkanımız çok titiz davranmış, yüzden fazla projeye, 300’e yakın mimarımız çalışmış ve kafa yormuş. Sonunda bir eser birinci olmuş. Mimarlarımızı tebrik ediyor, onlarımızı teşvik ederek Sivasımıza böyle bir eser kazandırılmasında büyük çabası olan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 



Konuşmaların ardından yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan eserler ile mansiyon ödüllerine layık görülenlere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Âlim Barut, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Sami Aydın tarafından ödülleri takdim edildi.

AdminAdmin