Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 08-04-2016 00:09

BUYRUK, ANILARINI ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, “Onlar da buradaydı” projesinin son konuğu Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk oldu. Dün Selçuk Ortaokulunda gerçekleştirilen programda Prof. Dr. Buyruk, öğrencilerle doyasıya sohbet etti

BUYRUK, ANILARINI ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “onlar da buradaydı” projesindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce 25 Mart tarihinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen projenin bir sonraki durağı ise dün Selçuk Ortaokulu oldu. 1984 yılında mezun olduğu okuldaki öğrenci ve öğretmenler ile bir araya gelen Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Buyruk, yaptığı söyleşi ile önemli tavsiyelerde bulundu.


“BENDE BU SIRALARDAN GEÇTİM”


İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy’un da katıldığı programda, “Ben de bir zamanlar bu sıralarda eğitim gördüm” diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Buyruk, şu ifadelere yer verdi:

“Bugün oturduğunuz sıralardan benim gibi doktorlar, hakimler, savcılar, öğretmenler, daire başkanları gibi birçok arkadaşlarımız oturdu. Sizler de bizler gibi geleceğimizin umutları olacaksınız. Ben Sivaslı olmaktan, Sivas’a ve ülkemize hizmet etmekten ve tabi ki Selçuk Ortaokulu mezunu olmaktan gerçekten onur duyuyorum.


“HEDEFİNİZ YÜKSEK OLSUN”


Kendisi gibi eşinin de Selçuk Ortaokulundan mezun olduğunu kaydeden Prof. Dr. Buyruk, “hedefiniz her zaman yüksek olsun. Sizlerin başarısı bizlerin başarısıdır ” diyerek şunları kaydetti:

“Benim eşim de bu okuldan mezun oldu. Herkes okuyacak diye bir koşul yok. Bu ülkenin tesisatçısına da, doktoruna da, avukatına da ihtiyacı var. Rektör yardımcılığını Allah herkese nasip eder. Ancak sizin rektör yardımcısı olabilmeniz için Profesör olmanız gerekiyor. Bir defa her önüne gelen rektör yardımcısı olamaz, vali olamaz, şube müdürü olamaz, Milli Eğitim Müdürü olamaz. Unutmayın hedefiniz yüksekte olmak zorunda. Ben inanıyorum benim okuduğum okuldan çok daha çalışan, çok daha iyi yerlere gelecek öğrenciler çıkacaktır. Çünkü sizlerin başarısı bizlerin başarısıdır.”


Prof. Dr. Buyruk, daha sonra öğrencilerle soru cevap kısmına geçerek, merak edilen sorulara cevap verdi.

Program sonunda günün anısına özel çiçek ve 1 Haziran 1984 tarihinde almış olduğu yüksek başarı ve mezun olduğu diploma takdim edildi.

AdminAdmin