Sivas
Giriş Tarihi : 28-03-2016 19:12

Kızılırmak’a Ödüllü Köprü…

Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas’ın en önemli projelerinin başında gelen Cumhuriyet Üniversitesi ve Şehir Merkezini bağlayacak olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Köprü yarışmasında dereceye giren projeler hakkında basın toplantısı düzenledi.

Kızılırmak’a Ödüllü Köprü…

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Başkan Aydın’ın yanı sıra Plan Proje ve Yapı Kontrol Müdürü Oğuz Akkoyun ve müdürlük personeli katıldı.

Başkan Aydın’dan önce söz alan Akkoyun, dereceye giren projeler hakkında teknik bilgi verdi.

Projenin 2 önemli noktası olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Sami Aydın, “Bu proje, Kızılırmak üzerine yapılacak köprü. Bu köprü fonksiyon olarak, işlevsel olarak hem de görsellik olarak korumaya değer. Kızılırmak üzerine, gelecek nesillerin de koruyabileceği bir köprü inşa etmeyi hedefledik, bunun için de bir proje yarışması düzenledik. Ulusal yarışma projesi geçtiğimiz hafta sonuçlandı.” dedi.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başkan Aydın, “Çok sayıda katılım olan proje yarışmamız geçtiğimiz hafta sonuçlandı. İstanbul Teknik Üniversitesi başta olmak üzere çeşitli üniversitelerin mimarlık fakülteleri peyzaj bölümlerinden akademisyenlerin bulunduğu güçlü bir jüri oluşturuldu. Köprü projeleri doğal olarak birbirlerine benzerlik gösterecek projelerdir. 107 projeden, belli bir eleme yapılması gerekiyordu. Önce 50 projeye düşürüldü. Daha sonra 50 olan sayı 20'ye düşürüldü. En sonunda da dereceye giren projeler ve mansiyonları olmak üzere 6 projeye düşürüldü. Projeler belirlendikten sonra inceleme fırsatı bulduk. Projeleri, jüri üyelerimizin objektif bir biçimde değerlendirdiğini gördük. Projeyi görsel olarak da fonksiyonel olarak da doyurucu bulduk. Orijinal farklı bir proje, böyle bir projenin Sivas'a kazandırılacak olması bizleri heyecanlandırıyor. Kısa zamanda yapımını tamamlayarak şehrimizde simge olacak bir köprüyü ilimize kazandırmış olacağız.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda ikinci önemli kısımsa köprülü kavşak olacak diyen Başkan Aydın, “Şu anda bunun da projeleri sürüyor.” ifadesini kullandı.


“107 projenin hepsi de birinci olamayacaktı.” diyen Başkan Aydın, “Diğer projelere de emek verildi. Burada seçici olmak da kolay değil. Belirlenen projeye yönelik bir karalama olmuş olabilir. Araştırmadan, incelemeden ulusal bir gazete başka bir köprüyü Sivas'taki köprü projesi diye tanıtmış, ancak bizim projenin görselini koymamış. Bu, basın ahlakına ve ilkelerine uymayan bir durum. Benzer olsa da önemli değil ancak bu köprü ile bizim köprümüzün alakası yok. Fonksiyon olarak, işlevsellik bakımından, statik bakımdan, sistem bakımından hiç alakası yok, görsel benzerlikleri vardır, bu da doğaldır. Kıyaslama yaparsak İstanbul’da 70'li yıllarda yapılan 1. köprü sonrasında yapılan 2. köprü ve şu anda yapılan 3. köprü dışarıdan bakıldığında birbirine benzeyen köprüler. Ama 3. köprü ile diğerlerinin çok farklı olduğunu görürsünüz. Proje gerçekten de hak ederek seçilmiş güzel bir proje. Şu ana kadar projenin olumsuzluğunu ifade eden bir eleştiri duymadım ama benzerlik olabilir, bunun bizim açımızdan sakıncası yok.” ifadesini kullandı.


Sivas’ta yeni bir algı oluşturulduğunu belirten Başkan Aydın, “Fikirler, düşünceler, hayaller yaşansın istedik. 70’li yıllardan sonra yarışmayla ortaya çıkan ilk proje, bu projedir. İkincisi Kızılırmak Projesi ile olacak, bu açıdan da önemli bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Sivas’a hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Başkan Aydın son olarak 9 Nisan’da, dereceye giren projelerin sahiplerine ödüllerinin verileceğini kaydetti.    

AdminAdmin