Sivas
Giriş Tarihi : 21-03-2016 17:00

Aşık Veysel Ölüm Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı

Halk ozanı Âşık Veysel ŞATIROĞLU, ölümünün 43'üncü yıl dönümünde Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı Sivrialan Köyü'ndeki mezarı başında anıldı.

 Aşık Veysel Ölüm Yıldönümünde Mezarı Başında Anıldı


78 yaşında hayatını kaybeden Âşık Veysel ŞATIROĞLU'nun ölümünün 43'üncü yıldönümü nedeniyle mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törene Vali Âlim BARUT’un yanısıra, Sivas Milletvekili Ali AKYILDIZ, Vali Yardımcısı Turgay İLHAN,Vali Yardımcısı (İl Özel Genel Sekreteri) Salih AYHAN, Şarkışla Kaymakamı Akif PEKTAŞ, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Bektaş ASLAN, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir PÜRLÜ, Aşık Veysel'in torunu Gündüz ŞATIROĞLU, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende Âşık Veysel için dua edilerek mezarına karanfil bırakıldı. Vali Âlim BARUT anma programında yaptığı konuşmada, "43'üncü yılında ikinci kapıdan geçmiş, sadık yârine kavuşmuş Veysel'in huzurundayız. Her kim ki olursa bu sırra mazhar, Dünyaya bırakır ölmez bir eser, Gün gelir Veysel'i bağrına basar, Benim sadık yarim kara topraktır, diyerek bu günlerimize işaret etmiştir. Her yaratılan gibi bedeni sadık yari kara toprağa karıştı. Ama ben gidersem sazım sen kal dünyada, demişti. Sazı ve sözü ile burada kaldığına göre Veysel aramızda demektir" dedi.

 

Âşık Veysel'in torunu Gündüz ŞATIROĞLU ise "Ülkemizin içinden geçtiği dönem zor bir dönem, dedemin şiarı barış, kardeşlik, dostluk, ayrım yapılmadan herkesin eşit şekilde yaşaması, bizimde düsturumuz olması gerekir diye düşünüyorum. Aile olarak bugüne kadar Âşık Veysel'i anmak için yolu Sivrialan’ dan geçen herkese minnettarlığımızı iletiyorum" dedi.

 

 

Vali Âlim BARUT ve Şarkışla Kaymakamı Akif PEKTAŞ törenden sonra Aşık Veysel ŞATIROĞLU'nun Şarkışla ilçe merkezinde ikamet eden 82 yaşındaki oğlu Ahmet ŞATIROĞLU’nu evinde ziyaret etti.

AdminAdmin