Sivas
Giriş Tarihi : 05-03-2016 12:59

MHP'de Yeni Yönetim Basınla bir araya geldi...

MHP Sivas İl Başkanı Turan Eyinç MHP Sivas İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. MHP Genel Merkezinin eski yönetim kurulunu görevden almasından sonra Sivas İl Başkanlığına getirilen Başkan Eyinç ve yeni MHP İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri ilk kez basın mensuplarının karşısına çıktılar.

MHP'de Yeni Yönetim Basınla bir araya geldi...

MHP Sivas İl Başkanı Turan Eyinç MHP Sivas İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. MHP Genel Merkezinin eski yönetim kurulunu görevden almasından sonra Sivas İl Başkanlığına getirilen Başkan Eyinç ve yeni MHP İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri ilk kez basın mensuplarının karşısına çıktılar.

Başkan Eyinç basın toplantısında basın ile ilk kez bir araya geldiklerini, ilerleyen günlerde daha sık bir araya geleceklerini ve ülke gündemi ve MHP'nin faaliyetlerini anlatacaklarını ifade etti. Başkan Eyinç basın toplantısında Basından sorumlu İl ikinci Başkan yardımcılığı görevine getirilen Halil Ünsal ve Sivas Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ ve diğer yönetim kurulu üyeleri birlikte gazetecilerle bir araya geldi.

Eyinç; "Sizlerinde bildiği üzere, Genel Başkanlığımız 1 Kasım seçimleri sonrası teşkilat yapılanmalarında değişikliler öngörmüş bu vesileyle de aralarında şehrimizin de bulunduğu bazı ile ve ilçe teşkilatlarında yeni yapılanmalara gitmiştir.

Bu nedenle şahsıma 1 Mart 2016 tarihinde tevdi edilen görevlendirme yazısı ile seçmeninden en üst düzey yöneticisine kadar bulunduğu her makam ve mevkiyi başarıyla idare edebileceğini bildiğim bu Ülkücü camianın içerisnden yeni dönem il teşkalatını kurma onurunu bana veren başta Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendi ve Teşkilat Başkanımız Şefkat Çetin beyefendiye ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bu görevi bugüne değin, dava aşkından vazgeçmeyerek, mesai mefhumu gözetmeden başarıyla yerine getiren değerli İl Başkanları, yönetimde görev alanlara ve tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ederim" diyerek devam etti.

Eyinç bu davanın hizmet davasını olduğunu belirterek, "Bu davaya bu kadar hizmet etmiş, tüm hemşerilerimize sonsuz şükran ve minnet duyuyorum. artık bir silkinme, üstümüzdeki ölü toprağını kaldırıp atma vaktidir. Ülkümüz davamız, bu coğrafyada yaşayan, bayrak, vatan, ezan, toprak birliğine inanmış tüm kesimleri kucaklama ve kavuşma vaktidir. Kapımız ve yüreğimiz her kardeşimize açık olacak ve ila nihayet kapanmayacaktır."

Eyinç, "Anadolu'muzun her yanını sarmış ateş cehenneminden bir an önce kurtulma ve şahlanma arzusu her yiğidin yüreğini saran bir kor ateştir. İşte şimdi her birimiz, bu üzerine kül dökülen ateşi yeniden yakma  sevdasına düşmüş Alperenler olacağız" diye sözlerine devam etti.

Başkan Eyinç ayrıca birlik çağrısı yaparak, "Türkiye davasına gönül vermiş, dostlarım, canlarım, kardeşlerim, artık elbirliği, gönül biriliği yapma zamanıdır.

Çünkü başka Türkiye yoktur. Yüce Türk Milettinin binlerce yıldır süren aziz davasına hizmet etme şerefine nail olmuş ecdadım, ruhlarınız şad, toprağınız nur olsun.

Gözünüz arkada kalmasın, bu emaneti sizlerden aldık, kıyamete kadar şanla şerefle taşıyacağız" diyerek sözlerini bitirdi.

Basın mensuplarını sorularını cevaplayan Başkan Eyinç, Olağanüstü Kongre yapılması ile ilgili olan sorulan sorulara ise bu hukuki süreç de yapılacak çok fazla bir şey olmadığını

MHP'nin Olağan Genel Kurulunun 2018 yılında olduğunu ve Eylül ayından itibaren il ve ilçe kongrelerinin belirlenen takvim içerinde yapılmaya devam edeceğini belirti.

Eyinç ayrıca MHP'de her hangi bir bölünmenin olmadığını birlikteliğin devam ettiğinde belirti.

 

 

AdminAdmin