Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 11-02-2016 22:28

ÜNİVERSİTE İŞKUR İRTİBAT BÜROSU AÇILDI

Staj yapmak ya da çalışmak isteyen Üniversite öğrencileri için irtibat bürosu açıldı.

ÜNİVERSİTE İŞKUR İRTİBAT BÜROSU AÇILDI

Merkezi Kafeterya üçüncü katında açılan İŞKUR irtibat bürosu, Çarşamba ve Perşembe günleri üniversite öğrencilerinin hizmetinde olacak. Staj yapmak ya da çalışmak isteyen öğrenciler irtibat bürosu aracılığıyla bütün işlemlerini yapabilecek.

Üniversite öğrencileri için Türkiye’de bir ilke imza atan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal, İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerini çalışmaya davet etti. Öğrenciler için yüzde 30 oranında kontenjan ayrıldığını belirten İl Müdürü Köksal; “Cumhuriyet Üniversitemizde İŞKUR irtibat büromuzu açtık. Bu anlamda bize destek veren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğümüze teşekkür ediyoruz. Açtığımız irtibat bürosu ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında çalışmak ya da staj yapmak isteyen Üniversite öğrencilerimize yüzde 30 kontenjan hakkı tanıyoruz. Yani öğrencilerimiz hem okuyacak, hem de geçimini sağlayacak geliri elde edebilecek. İşbaşı Eğitim Programımız çalışmak isteyen, staj yapmak isteyen, üniversiteyi bitirmeden önce gelir elde etmek isteyen öğrenci kardeşlerimize çok faydalı olacaktır. Çalışma ve İş Kurumu tarafından görevlendirilen memurlarımız Çarşamba ve Perşembe günleri Merkezi Kafeterya bölümü üçüncü katında açılan İŞKUR irtibat bürosu öğrencilerimize hizmet verecek. Eğer öğrencilerimizden talep gelirse büromuz haftanın her günü açık olacak. İşbaşı Eğitim Programı çalışmak ya da staj yapmak isteyen özellikle İdari Bilimler ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz için çok güzel bir program. İşbaşı Eğitim Programı çalışmayı ya da bir an önce hayata atılmayı düşünen öğrencilerimiz için devletimizin sunmuş olduğu çok güzel bir imkân. Bu gün dünyada 62 vatandaşın mal varlığı, üç milyar vatandaşın mal varlığına eşit olmuş durumda. Bu çok adaletsiz bir paylaşımdır. Sosyal adalet ve dengesizliği kapatabilmemiz için hepimizin olduğu gibi üniversite öğrencilerimizin de çok çalışması gerekiyor. Bu noktada bize bu noktada destek veren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörümüze ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Metin Bozkuş’a çok teşekkür ederim” dedi.

Öğrencilerin hayatın gerçekleri ile yüzleşmeleri noktasında İşbaşı Eğitim Programını önemsediklerini ifade eden Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bozkuş da; “Cumhuriyet Üniversitesi olarak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün üniversite öğrencilerinin istihdamı noktasında bizlere sunduğu hizmetten dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin okurken hayata atılmaları, hayatın gerçekleriyle yüzleşmeleri çok önemlidir. Bu maksatla merkezi kafeterya üçüncü katına açılan İŞKUR irtibat bürosunun iyi hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürümüz Nurettin Köksal’a Türkiye’de bir ilk olan bu imkânları öğrencilerimize sunmasından dolayı teşekkür ediyorum. Üniversite öğrencilerimize yönelik hizmetlerinin daha da artarak devam etmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

AdminAdmin