Sivas
Giriş Tarihi : 10-02-2016 15:53

Şehit Osman Yurt'un Cenazesi Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Şehidin cenazesi hastane morgundan alındıktan sonra Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde bulunan babaevine götürülerek helallik alındı.

Şehit Osman Yurt'un Cenazesi Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi


CENAZEYE 15 BİN KİŞİ KATILDI

Şehidin cenazesi hastane morgundan alındıktan sonra Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde bulunan babaevine götürülerek helallik alındı. Ardından cenaze Ulu Cami'ye getirildi. Ulu Cami'de ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazına Sivas Valisi Alim Barut, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanı Sami Aydın ile askeri erkan, meslektaşları, yakınları ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

 

BABASI TABUTUNA SARILIP AĞLADI

Cenazenin camide bekletildiği sırada camiye getirilen şehidin babası 84 yaşındaki İsa Yurt, oğlunun tabutuna son kez sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze namazı için beklerken de tabureye oturtuldu. Yakınları da camide şehidin tabutuna sarılarak ağladı. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin cenazesi, cami avlusunun dışına kadar omuzlarda taşındı. Şehidin oğulları da babalarının tabutuna omuz verdi. Cenazeyi uğurlamak için camiye gelenler sloganlarla teröre lanet yağdırdı.

 

Cenaze aracına konulan şehit polis Osman Yurt'un cenazesi, Yukarı Tekke Mezarlığı içinde bulunan Polis Şehitliği'ne götürüldü. Şehit polis memuru Yurt burada dualar eşliğinde toprağa verildi.

 

 

Bursa Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 1995'te mezun olarak Hakkari'de görevine başlayan Osman Yurt'un, 1997 yılında Tokat Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptıktan sonra 2005 yılında Ordu Emniyet Müdürlüğü kadrosuna atandığı öğrenildi. Osman Yurt'un Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonlar nedeni ile yaklaşık 2 ay önce Cizre'de geçici olarak görevlendirildiği öğrenildi.

AdminAdmin