Gündem
Giriş Tarihi : 06-02-2016 00:06

Emniyet ’Siber Suçlar Çalıştayı’ düzenliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, 8-12 Şubat 2016 tarihleri arasında Antalya’da merkez ve taşra teşkilatı personeli ile kamu kurumları, uluslararası kuruluşlar, yerli ve yabancı şirketlerin katılımıyla “Siber Suçlar Çalıştayı” düzenleyecek.

Emniyet ’Siber Suçlar Çalıştayı’ düzenliyor

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, siber suçun giderek daha küresel bir sorun haline geldiği son dönemde ülkemizde siber suçlarla mücadele eden personelin bilgi ve kapasitesinin artırılmasının hedeflendiği belirtildi. Çalıştayın ilk iki gününde Yargıtay, Mıcrosoft, FBI, Facebook Almanya-Münih Siber Suç Önleme Birimi, Trend Mıcro, Deloıtte, Vodafone, Interpol, TÜBİTAK, STM, BKM, Forcepoınt’den temsilciler ve alanlarında uzman diğer katılımcılar sunum yapacak. Yapılacak olan sunumlarda siber suçların soruşturulmasında görülen aksaklıklar, siber alanda Türk-Amerikan işbirliği, sosyal medya kuruluşları ile işbirliği, siber güvenlik çözümleri, darknet ve suç modelleri, siber tehdit analizi, siber suçlarla mücadelede açık kaynak istihbaratı, gelecek nesil siber suçlar, yeni medya-yeni tehditler, finans sektörüne yönelik yeni nesil saldırılar ve diğer konular ele alınacak.

10-12 Şubat tarihleri arasında Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatı personelinin katılımıyla siber suçların önlenmesi ve soruşturulması, adli bilişim ve farkındalık konularında yaşanan aksaklıklar ve çözüm önerileri detaylı bir biçimde ele alınacak.

AdminAdmin