Sivas
Giriş Tarihi : 01-02-2016 01:08

Ermeni Mezarlığı Görenleri Şaşırtıyor

Çalışma ve İş Kurumuna Mezarlık Teşekkürü...

Ermeni Mezarlığı Görenleri Şaşırtıyor

5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na ait askeri alan yanında bulunan Ermeni Mezarlığı, temizlik ve bakım çalışmalarıyla daha güzel hale getirildi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Toplum Yararına Proje (TYP) kapsamında Sivas Belediye Başkanlığı’nda işbaşı yapan işçiler, çöp atıkları ile üzeri kapanmış halde bulunan mezarları gün yüzüne çıkardı. Yapılan çalışmalardan dolayı Çalışma ve İş Kurumuna teşekkür ziyaretinde bulunan ve İstanbul’dan gelen Sivaslı Ermeni vatandaşlarımız; beklemedikleri bir çalışmayla karşılaştıklarını belirterek Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal’a teşekkür ettiler.

Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden vatandaşlar; “Mezarlığa gidip baktığımızda gördüklerimize inanamadık. Çok güzel bir çalışma olmuş. Bu düzenleme çalışması alışık olmadığımız bir çalışma. Mezarlar tamamen gün yüzüne çıkarılmış ve temizlenmiş. Daha önceleri kabir ziyaretine gittiğimizde üzülerek mezarlıktan ayrılıyorduk ancak artık endişemiz kalmadı” dediler.

 

“Hizmette ayrı gayrı yok” diyerek birlik ve beraberliğe dikkat çeken Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nurettin Köksal; “Çalışmalarımızda ayrı gayri yok. 800 yıllık kadim şehir SİVAS da komşularımıza komşuluk görevimizi yerine getiriyoruz. Birinci kısım temizlik ve fidanlık dikimi çalışmalarımızı Sivas Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ile beraber tamamladık. Mezarlık alanı içerisi temizlendi” dedi. Ermeni Mezarlığı içerisindeki temizlik ve bakım çalışmalarının ardından alan içerisinde fidan dikimi gerçekleştireceklerini belirten İl Müdürü Nurettin Köksal; “Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte 2. Etap çalışmalara Sivas Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ile birlikte başlayacağız. Mezarlık alanı içerisine fidan dikimi yapacağız. Kaldırım, mezarlık düzenlemesi ve parke taşı işlerini yapacağız. Hiçbir mezarlık kimsesiz değil. Bizler komşularımız için üzerimize düşen görevi yapacağız ve Ermeni Mezarlığında yapılması gereken ne varsa yapacağız” şeklinde konuştu.

AdminAdmin