Sivas
Giriş Tarihi : 29-01-2016 15:29

Sivas'lı Şehit Astsubay Divriği'de Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, memleketi Sivas’ın Divriği ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Sivas'lı Şehit Astsubay Divriği'de Son Yolculuğuna Uğurlandı


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Özgür Erdoğan, memleketi Sivas'ın Divriği ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.


Kayseri 1. Komando Tugayı'nda görevli iken geçici görevle gittiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 34 yaşındaki Piyade Astsubay Üstçavuş Başçavuş Özgür Erdoğan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, dün Diyarbakır'da yapılan törenin ardından askeri uçakla görev yaptığı Kayseri'ye, ardından da bugün karayolu ile memleketi Sivas'ın Divriği ilçesine getirildi. Şehidin babası ve annesi de ambulansla tören alanına getirildi. Şehidin babası Sait Erdoğan, cenazede ayakta durmakta güçlük çekti. Oğlunun fotoğrafına sarılan baba, "Yavrum senin yerine ben öleydim" diyerek ağıt yaktı. Anne Mübeccel Erdoğan ise oğlunun cenazesine tekerlekli sandalye ile katıldı. Acılı eş Öznur Erdoğan'ı polisler teselli etti. Şehidin 5 yaşındaki kızı Eylül ise etkilenmemesi için cenazeye getirilmedi.


Divriği Cumhuriyet Meydanı'nda kılınan cenaze namazına Sivas Valisi Alim Barut, 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celaleddin Sağır, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, şehidin yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Sivas Cem Vakfı Şube Başkanlığı'nda görevli imamın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Garipler Mezarlığı'na defnedildi.





AdminAdmin