Sivas
Giriş Tarihi : 28-01-2016 01:46

Sivas Belediyesi’nden 2016 yılı için dev projeler…

Sivas Belediyesi 2016 yılında ulaşım projelerine ağırlık verecek. Bu kapsamda ihalesi yapılan Mevlana Tünelinde çalışmalar başlayacak. Ayrıca Karşıyaka’ya ulaşımı sağlayacak olan yeni köprü, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Halfelik Köprüsü ve Köy Hizmetleri kavşağından yeni hastaneye yapılacak yol çalışmalarına start verecek. Ayrıca Esentepe ve Eski Sanayi Kentsel dönüşüm projeleri, toplu konut projeleri, Kepenek Meydanı projesi ve Kızılırmak projesinde de start verilecek.

Sivas Belediyesi’nden 2016 yılı için dev projeler…


İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Oğuz Demirkaya ile Belediye Başkanı Sami Aydın

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, önceki gün düzenlenen 2016 yılı 1. Koordinasyon Kurulu toplantısında 2015 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, 2016 yılında startı verilecek çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Özbelsan A.Ş Genel Müdürü Şaban Kaya ile…

2015 yılının tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte verimli ve uyumlu olarak çalıştıkları bir yıl olduğunu belirten Başkan Aydın, “2015 yılı içerisinde Sivas Belediyesi olarak alt yapı başta olmak üzere yol, asfalt çalışmaları bizim ağırlık verdiğimiz çalışmalar oldu. Bu kapsamda bildiğiniz gibi yeni hastane binamızın çevresindeki yolların tamamının kamulaştırılması daha sonra alt yapısının kanalizasyon, su ve diğer alt yapıların tamamlanması diğer kurumlarımızın diğer kurumlarımızın bize sağladığı desteklerle gerçekleşti. Şuan şehrimizin hizmetine sunuldu” dedi.

İl genelinde yapılan ulaşım projeleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Aydın, şöyle devam etti:

“Üniversitemiz için önemli olan sonradan İsmet Yılmaz ismini verdiğimiz bulvar, köprü ve kavşağımız yine geçen yıl içinde üniversitemize ulaşım anlamında nefes aldırdı. Aynı şekilde Organize Sanayi yolumuzu 2015 senesi içerisinde tamamladık. Bu da sanayimiz açısından Sivas’taki üretimin artması bakımından önemli bir ihtiyaçtı. Yine şehrimizin özellikle yarısı arıtılmış su kullanıyordu. Diğer yarısı bu imkândan mağdur kalmıştı. Bununla ilgili de önemli çalışmaları tamamladık ve Sivas’ın tamamını arıtılmış suya kavuşturduk.  Şuan itibariyle kış mevsimi olmasına rağmen Paşabahçe – Sivas hattı üzerinde mevcut hattın Karayolu’nun yaklaşık 8 metre altında kalmasından dolayı sürekli arızaları ortadan kaldırmak adına o hattı askeri alan içerisinden geçirmek suretiyle 1200’lük borularla ulaştırıyoruz. Bu konuda özellikle Tugay Komutanımıza teşekkür ediyorum.”

Sivas Belediyesi olarak düzenli çöp depolamaya geçtiklerini belirten Aydın, “Özellikle çevre açısından çok önemli olan çöp depolama alanını önce düzenli depolama şekline çevirdik ve daha sonra da buraya bir dönüşüm ayrıştırma tesisi daha sonra da enerji yatırımı gerçekleştirdik. Şuan itibariyle Sivas’ın çöpünden enerji üretimine başladık” dedi.

2015’TE ASFATTA REKOR KIRDIK

2015 yılının geçtiğimiz yıllara oranla asfalt bakımından rekor kırıldığını belirten Belediye Başkanı Sami Aydın, “2015 yılı içerisinde bir yılda en çok asfalt gerçekleştirdiğimiz yıl oldu. Bu kapsamda 170 bin ton asfalt dökümünü gerçekleştirdik. Yine alt yapıda 18 bin metre su hattını değiştirdik. 10 500 metre de yağmur hattı projesi gerçekleştirdik. Özellikle okullar bölgesindeki yağmur sularının Kızılırmak’a aktarılması yönündeki çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlandı. Ancak mevcut çevre yolunun altından geçmemiz gerekiyordu. Çünkü yolun kapatılmasını Karayolları uygun görmedi. Bununla ilgili bir ihale yaptık ancak katılımcı olmadı. İkinci ihalede inşallah katılımcı bulursak, alttan yolu bozmadan geçeceğiz ve buradaki yağmur suyu problemini önemli ölçüde çözeceğiz. Zaten bildiğim kadarıyla DSİ’nin çalışmaları da devam ediyor” dedi.

2016 YILI PROJELERİ…

2016 yılı içerisinde yapılması planlanan bazı projelerle ilgili bilgi veren Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Sivas kamuoyunun da bildiği kuzey trafik aksı çalışması kapsamında önemli aşamalar kaydettik. Bu kapsamda özellikle Mevlana - Aydoğan bağlantısını sağlayacak tünel projemizin ihalesini tamamladık ve şuanda şantiyeler kuruldu. Bu projeyle ilgili çalışmalar başladı. Sivas ulaşımı adına inşallah önemli olan bu projeyi 2017 yılı içerisinde şehrimize kazandırmak istiyoruz. Bu kapsamda hastane kavşağını Köy hizmetleri kavşağına daha doğrusu Yukarı Tekke önündeki kavşağa bağlamak istiyoruz. Bu konuda Özel İdaremizle Valiliğimizle koordineli bir şekilde bu çalışmayı da devam ettiriyoruz. Diğer taraftan bu kapsamda kuzey trafik aksını tamamlayacak olan ve karayollarının içerisinden geçerek Karşıyaka köprüsüne geçecek yol çalışmasıyla ilgili de yine Karayolları Genel Müdürlüğümüzle çalışmalarımız devam ediyor. Bu projeyi de 2016 yılında hizmete açmayı hedefliyoruz. Karşıyaka’ya yeni bir köprü üzerinde çalışıyoruz. DSİ kavşağından tarihi köprünün yaklaşık 450 metre doğu aksından bir yol hattı çalışması üzerinde hem köprü hem de çevre yolundan geçecek bir yol aksıyla tarihi köprünün alternatifi olacak çalışmayı da bu sene şehrimize kazandırmak istiyoruz. Diğer taraftan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı adını verdiğimiz Üniversite – Yenişehir arasındaki yol hattı üzerinde Kızılırmak’ın üzerine yapılacak köprünün mimari olarak da nitelikli olmasını arzu ettik. Bu kapsamda ulusal bir yarışma başlattık. Bu süreç şuanda devam ediyor.

Yeni Numune Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte Halfelik kavşağında ulaşım noktasında ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Başkan Aydın, burada Aksu’nun iki yanındaki yolda ulaşımın alttan sağlanacağını bu şekilde trafik akışının hızlanacağını belirtti.

Aydın, “Yine Sivas için çok önemli olduğunu düşündüğümüz ulaşımla ilgili bir çalışmamız var. Şuan projelerimiz tamamlandı. Yakın zamanda ihalesine çıkacağız. Halfelik köprüsü bildiğiniz gibi trafiğin çok sıkıştığı bir bölge oldu yeni hastanenin hizmete girmesiyle… Yolun sağından ve solundan akan trafiği yer altına alacağız. Dolayısıyla üstteki kavşağın ışıklı olmasını tamamen kaldırmış olacağız. Bu anlamda bu çalışmayla birlikte hızlı ve akıcı bir trafiğe kavuşmuş olacağız. Bu projemizi de ihalelerini tamamlayarak, ilkbahar aylarında şehrimize kazandırmayı hedefliyoruz. Bu tür projeler yapılırken, trafikte aksamalar olacaktır. Bu konuda kamuoyunun hoşgörüyle karşılamasını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili bilgi veren Başkan Aydın şunları kaydetti:

“Eski sanayi diye bilinen alanı kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ettik. Burada mimari projelerimizi tamamladık. Burası Sivas’ın modern yüzü olacak. Bu kapsamda 80 bin 500 metrekare alanın altı komple otopark olacak şekilde planlandı. Arka taraftaki binaların tamamı konut. Öndekiler ise konut artı ticaret olacak şekilde planlandı. Bu projeyi de 2016 yılında başlatmayı planlıyoruz.

Esentepe Kentsel dönüşüm projesiyle ilgili proje ihalelerimizi gerçekleştirdik. Bu kapsamda yaklaşık100 hektarlık proje alanı var. Yine Sivas için çok önemli bir proje. Bu projedeki çalışmalarımızda tüm hızıyla devam edecek.

Sivas dar gelirli vatandaşların konut edinme anlamında sıkıntı yaşadığı bir il. Bu kapsamda hem TOKİ ile çalışmalarımız devam ediyor. Bildiğiniz gibi TOKİ konutu başladı devam ediyor. 1000 konutluk çalışmayı da yine TOKİ ile koordineli bir şekilde şuan yürütüyoruz. İnşallah 2016 yılı içerisinde bu 1000 konutluk proje de başlayacak. Buna ilave olarak Sivas Belediyesi’nin şirketi olan ÖZBELSAN kanalıyla 400 adet konut projesinde de şuan itibariyle projeler büyük ölçüde tamamlandı. Bu projesi Kılavuz bölgesinde yaparak vatandaşlarımıza konut edinme imkânını sunacağız.

Kızılırmak Projesi Sivas’ın önemli prestijli projeleri arasında yer alıyor. Bu kapsamda da istiyoruz ki Kızılırmak Projesi sadece bir proje değil, gerçekten Sivas’a ve ülkeye değer katan bir çalışma olsun. Bu anlamda birçok çalışma yaptık ama yine en iyisini elde etmek adına ulusal bir yarışma projesi başlattık. Çok sayıda üniversitemizden temsilciler bu yarışmada jüri üyesi olarak bulunuyorlar. İnşallah bu yarışma neticesinde önemli bir proje olan Kızılırmak projesini uygulamayı arzu ediyoruz.”

AdminAdmin