Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-01-2016 13:46

İL MİLLİ EĞİTİM DANIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI…

Sivas'ta İl Millî Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı’na yapıldı.

İL MİLLİ EĞİTİM DANIŞMA KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI…

 


Öğretmenevi’nde düzenlenen programa Vali Âlim Barut’un yanı sıra; Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.            

           


Millî Eğitim Müdürlüğü’nün 2015 yılında gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi veren Millî Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bu yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları faaliyetleri sunum eşliğinde anlattı.

          

Ardından EBA ve Fatih Projelerinin tanıtım videoları izlenirken tespit edilen sorunlar masaya yatırılarak Vali Barut Başkanlığı’nda çözüm önerileri değerlendirildi. 



Toplantıda söz alan Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Mustafa Mutlu, okul önüne kurulan pazar alanının, talepleri doğrultusunda ilerleyen dönemde Belediye tarafından başka yere kaldırılacağını ifade ederek bu konuda kendilerine kolaylık sağlayan Başkan Aydın’a teşekkür etti.



Rektör Kocacık toplantıda, 2015 Yatırım İzleme ve Değerlendirme Raporu’nun sunumunu yaptı. Prof. Dr. Faruk Kocacık sunumda, yaklaşık 53.000 öğrenci, 1082 Akademik ve 1575 idare personel bulunmakta olduğunu, Üniversitenin 16 Fakülte, 4 Enstitü, 1 Konservatuar, 5 Yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokul ve 24 merkezden oluştuğuna değinerek, “Eğitim Sektörüne 28.550 TL, Sağlık Sektörüne 15.000 TL, Beden Eğitimi ve Spor Sektörüne 3.600 TL ve DHK-Teknolojik araştırma sektörüne 5.680 TL harcamış bulunmaktayız” dedi. 2016 yatırım programından da bahseden Rektör Kocacık, Eğitim Sektörüne 23.350 TL, Sağlık sektörüne 18.000 TL, Beden Eğitimi ve Spor Sektörüne 3.000 TL ve DHK-Teknolojik Araştırma Sektörüne 4.675 TL olmak üzere toplam 49.025.000 TL bütçe ayrıldığından bahsetti.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, Kredi Yurtlar Kurumu, Sivas Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile koordineli çalışarak bazı sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Rektör Kocacık, üniversiteye sağladıkları katkılardan ve işbirliklerinden dolayı başta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz olmak üzere Sivas Milletvekillerine, Vali Alim Barut’a, Belediye Başkanı Sami Aydın’a ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Başkan Aydın ise, gelecek nesillerin yetiştirilmesi noktasında öğretmenlere ve üniversiteye büyük görev düştüğünü hatırlatarak, “Bu kutsal mesleği yapan öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Belediye olarak her yıl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün talepleri doğrultusunda 3 veya 5 okulumuzun çevre düzenlemesini yapıyoruz ve öğrencilerimizin pırıl pırıl kullanımına sunuyoruz.” dedi.         

Mevcut okulların otopark sıkıntısına da değinen Başkan Aydın, ilerleyen dönemlerde yapılması planlanan okullar için özellikle servis araçlarına yönelik otopark yerlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.  

AdminAdmin