Sivas
Giriş Tarihi : 26-01-2016 11:51

ANNE VE OĞUL ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE TEDAVİ ALTINA ALINDI…

Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'nde 77 yaşındaki Emine Akbulut ile oğlu 39 yaşındaki Şükrü Akbulut çoban köpeklerinin saldırısına uğrayarak yaralandı ve Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

ANNE VE OĞUL ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE TEDAVİ ALTINA ALINDI…

 

Koyulhisar İlçesi'nde 77 yaşındaki Emine Akbulut ile oğlu 39 yaşındaki Şükrü Akbulut çoban köpeklerinin saldırısına uğrayarak yaralandı. Anne- oğul hastanede tedaviye alındı.

Olay, cumartesi günü akşam saatlerinde Koyulhisar ilçesine bağlı Ballıca köyünde meydana geldi. Oğlu Şükrü Akbulut'un evinden çıkarak kendi evine giden 10 çocuk annesi Emine Akbulut, yol üzerinde kangal kırması olarak tabir edilen 2 çoban köpeğinin saldırısına uğradı. Bir süre köpeklerden kurtulmak için mücadele eden Akbulut daha sonra bağırarak çevredekilerden yardım istedi. Akbulut'un yardım çığlıklarını duyan çocuklar durumu oğlu Şükrü Akbulut'a haber verdi.

Bu sırada ahırdaki hayvanları besleyen Şükrü Akbulut, eline kürek alarak annesinin yardımına koştu. Kar içindeki annesini kanlar içinde yerde bulan Şükrü Akbulut, bir süre köpekleri kovalamaya çalıştı. Bu sırada köpeklerden birisi Akbulut'u omzundan ve sağ kolundan ısırdı. Yetişen köylüler tarafından kurtarılan yaralı anne ve oğlu, çağrılan ambulansla Koyulhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne Akbulut ve oğlu burada yapılan müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanenin plastik cerrahi servisinde tedaviye alınan Emine Akbulut'un başında, sırtında, göğsünde, kollarında ve ayaklarında çok sayıda ısırık bulunduğu ve kaburgasında kırıklar olduğu belirlendi. Yaşadığı talihsiz olayı anlatan Emine Akbulut, "Başımdan ısırıp yere düşürdüler sonra yerde sürüklediler. "Cankurtaran yok mu?" diye bağırdım ama evime yakın kimse yoktu. Sonra oğlum duymuş elinde kürekle geldi beni kurtarırken diğer köpek de oğluma arkadan saldırıp omuzunu ısırdı" dedi.

Saldırıya uğrayan Şükrü Akbulut ise, annesi evine giderken kendisinin de hayvanlara yem vermek için ahıra girdiğini belirterek şunları anlattı:

"Ahıra girmiştik pek bir şey duyamadık. Çocuklar gelip "Emine teyzeye köpekler saldırdı" dediler. Küreği alıp koşarak gittim ki annemi parçalıyorlar. Tabi annemi o şekilde görünce çok korktum. Annemi kurtardım derken diğer köpeği fark edemedim bana arkadan saldırdı omzumu parçaladı, kendi çabamla kurtuldum. Köpekler anneme daha çok saldırdı. Kafasında, kollarında, vücudunda darbe almayan yeri yok. Annemi 4- 5 metre yerde sürüklemişlerdi. Kafatasına çok ciddi zarar vermişler ve kaburgasında kırık var. Yetişmesem, annemi parçalayıp öldüreceklerdi. "

Şükrü Akbulut, daha öncede benzer saldırılar olduğun ama önlem alınmadığını belirterek başka kişilerin mağdur olmaması için köpekleri sahibi S.K.'dan şikayetçi olacağını ifade etti.

Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

 

AdminAdmin