Sivas
Giriş Tarihi : 23-01-2016 00:08

Sivas Tarihiyle Yaşıyor

Tarih ve kültür şehri Sivas’ın birbirinden değerli eserlerinin tanıtımına katkı sağlamak ve korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla, Sivas İl Özel İdaresi tarafından “Sivas Tarihiyle Yaşıyor”projesi kapsamında hazırlanan duvar ve masa takvimleri ile albümün dağıtımı sona erdi.

Sivas Tarihiyle Yaşıyor

 

Gravür ve sulu boya eserlerinden oluşan takvim ve kitap, ülke genelinde Sivas’ı temsil eden kurum kuruluş, sivil toplum örgütü ve bürokraside görev alan Sivaslı hemşerilerimize gönderilirken vatandaşlardan gelen taleplerde göz önünde bulunduruldu. Gravür sanatçısı Cemal Akyıldız tarafından çizilen gravür resimler ile mimar Metin Keskin’in çizmiş olduğu sulu boya resimlerinden müteşekkil mezkûr çalışmaların ilin tanıtımına katkı sağlaması amaçlandı. Yoğun talebin olduğu takvimlerin sınırlı sayıda olması nedeniyle kurumun web adresi üzerinde de dijital haline ulaşılabilirken, Sivas İl Özel İdaresi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün bu çalışması pek çok kuruma da örnek oldu. Yapılan çalışma ile Sivas’ımızdaki tarihi camileri, medreseleri, hayır kurumlarını, hanları, hamamları, konakları gravür ve suluboya olarak tanıtarak sanata ve sanatçıya da destek olan İdaremiz ülke genelinde hem Sivas’ımızın hem de kurumumuzun geniş bir tanıtımını da gerçekleştirmiş oldu. 

 

 

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, "2016 yılının çok yoğun bir çalışma temposu içerisinde geçtiğini ve bu yoğun süreçte tanıtım amaçlı kültürel ve sanatsal çalışmalara da yer verdiklerini hatırlatarak, “2016 yılı kurumsal yenilikleri de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz yıllarda başlattığımız takvim çalışmasına bu yılda albüm ekleyerek en güzel şekilde tamamladık. Bu örnek çalışma ile Sivas'ın tarihi değerlerini sanatsal ifadelerle kitaba ve takvim sayfalarına yansıttık.” ifadesini kullandı.

AdminAdmin