Sivas
Giriş Tarihi : 16-01-2016 00:36

BAŞKAN AYDIN: “BEN YAPTIĞIMDAN DA YAPACAĞIMDAN DA EMİNİM”

Yeni hastane ile ilgili kamuoyunda oluşan yanlış algının giderilmesi amacıyla Başkan Aydın, muhtarlarla yaptığı değerlendirme toplantısında yeni hastanenin yeri ve hastanelerin taşınması konularına açıklık getirdi.

BAŞKAN AYDIN: “BEN YAPTIĞIMDAN DA YAPACAĞIMDAN DA EMİNİM”

Gerek yeni hastanenin yeri, gerekse diğer hastanelerin taşınması ile ilgili kamuoyunda yanlış anlaşılmaların olduğunu belirten Başkan Aydın: “Benim, Kardeşler Mahallesi’nde inşaatlarım olduğu için hastaneleri o bölgeye yaptırdığım söyleniyor. O hastane yapılırken biz görevde bile değildik, biz görevde olduğumuz dönemde de hastanenin Mereküm Bölgesi’ne yapılmasının daha uygun olacağını savunduk. Yine hastanelerin birleştirilmesi noktasında bizim hiçbir dahlimiz olmamıştır. Keza hastaneler bize bağlı değildir. Buna rağmen yeri ne kadar tartışılırsa tartışılsın, biz göreve geldiğimizde altyapısı ve yolu olmayan bir hastane ile karşılaştık. Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa; alt yapısını ve çevre düzenlemesini yapmak ve yeni yollar açmak suretiyle hastaneye ulaşımın sağlanması noktasında çalışmalarımızı yaptık. Yeni yolları açarken de birçok kamulaştırma yapmak zorunda kaldık.” dedi.



Başkan Aydın, “Biz bu kadar samimi ve özverili çalışıyorken, her şeyimizi bu şehir için, bu şehirdeki insanlar için feda ediyorken, şehirle ilgili hiçbir kaygısı olmayan az sayıda insan ise her yapılana farklı bir kulp bularak şevkimizi ve heyecanımızı kırmaya çalışıyor. Ama ben yaptığımdan da, yapacağımdan da eminim. O yüzden bunlar bizi hiç etkilemiyor.” ifadelerini kullandı.


“Hastanenin ne yerini ben belirledim, ne de buradaki hastaneler oraya gitsin diye bir karar aldım.” diyen Aydın, “Sağlık Bakanlığı bize bağlı bir kurum değil. Sivas Belediyesi’ne Sağlık Bakanlığı bağlı olsaydı o zaman bu suçlamaları yaparak kamuoyunda yanlış algı oluşturanlar belki haklı olabilirlerdi.” şeklinde konuştu.



Şehir merkezindeki kamu yoğunluğunun azaltılması konusuna da değinen Başkan Aydın, “Yapılan yanlış demiyorum. Şehrin içi genişlesin diye her dönemde şehir içerisindeki kamu yoğunluğunun azalması lazım, şehrin kenarlara yayılması lazım deniliyordu. İstasyon Caddesi’nde hava parası, mülkiyet parası kadardı. Şimdi Atatürk Caddesi değerleniyor, Bağdat Caddesi değerleniyor. Kılavuz şehre yakın olmasına rağmen şehrin en eski mahallesidir, hiçbir gelişme gösteremezdi ama şimdi yapılan yatırımlarla orası da gelişiyor.” diye konuştu.



 

AdminAdmin