Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-01-2016 23:42

ERDOĞAN, YENİ ŞAFAK'IN '”GEZİCİ” DEDİĞİ PROF. ÖZEN'İ REKTÖR OLARAK ATADI

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesinin bir süre önce hedef aldığı ve "Gezici" ilan ettiği rektör adayını, Cumhurbaşkanı Erdoğan rektör olarak atadı.

ERDOĞAN, YENİ ŞAFAK'IN '”GEZİCİ” DEDİĞİ PROF. ÖZEN'İ REKTÖR OLARAK ATADI

Yeni Şafak gazetesi önceki gün, Hacettepe Üniversitesi’nde yapılan rektörlük seçimlerinde birinci olan ve ismi YÖK’e gönderilen Prof. Dr. Haluk Özen’i hedef almıştı. Özen'in sosyal medyada paylaştığı ve masada alkol bulunan fotoğrafını yayınlayan Yeni Şafak "uygunsuz fotoğrafları var" ifadesini kullanmış ve "Prof. Dr. Özen, sosyal medya hesaplarında öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek fotoğraflarıyla da dikkat çekiyor." demişti.

İşte Yeni Şafak'ın yer verdiği o fotoğraf:

 

CUMHURBAŞKANI O İSMİ SEÇTİ ERDOĞAN EN ÇOK OY ALANLARI REKTÖR OLARAK ATADI

Ancak bugün ilginç bir gelişme yaşandı ve Erdoğan, Yeni Şafak'ın hedef aldığı rektör adayı Haluk Özen'i, Hacettepe Üniversitesi'ne rektör olarak atadı.

ERDOĞAN EN ÇOK OY ALANLARI REKTÖR OLARAK ATADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından bugün 4 üniversite için en çok oyu alanları rektör olarak atamasını yaptı ve oy veren öğretim üyelerine değer verdiğini, tercihlerine saygı duyduğunu göstermiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yükseköğretim Kurulu'nun önerdiği adaylar arasından dört üniversiteye atadığı rektörler arasında hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin 'Gezi Parkı olayları sırasında isyan çağrısı yaptığını' iddia ettiği Prof. Dr. A. Haluk Özen'in Hacettepe Üniversitesi'nin yeni rektörü olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada atamalarla ilgili "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Taş'ı, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammet Güven'i, Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. A. Haluk Özen'i, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Şahin'i atamışlardır" dendi.

AdminAdmin