Sivas
Giriş Tarihi : 08-01-2016 05:11

Yıldız Dağı Cumartesi Günü Kayak Severlerle Buluşuyor

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde kayak severlerin merakla beklediği ikinci sezon başlıyor. Cumartesi gününden itibaren vatandaşlar Yıldız Dağı'nda kayak yapmanın keyfini doyasıya yaşayacak.

Yıldız Dağı Cumartesi Günü Kayak Severlerle Buluşuyor

 

Geçtiğimiz sezon kısmi olarak hizmete girdiği ilk günden itibaren kayak severlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde hafta sonundan itibaren ikinci sezon başlıyor. Üstelik merkezde yepyeni bir görünüm ve onlarca yeni yatırım kayak severleri bekliyor.

 

İlk sezonun sona ermesinin ardından Sivas İl Özel İdaresi tarafından Yıldız Dağı'nda hummalı bir çalışma başlatıldı. Yaz boyunca aralıksız devam eden çalışmalar havaların soğumasına rağmen büyük bir titizlikle devam etti. Cumartesi günü yeni sezonun ilk gününde kayak severler mekanik tesislerin yanı sıra, tüm pistlerden ve yeni yapılan iki adet büyük günü birlik tesisten faydalanacak.

 

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde ilerleyen günlerde ise tamamlanma noktasına gelen ve düzenlemelerin yapıldığı yüz yataklı otel, iki kütük ev, buz park ve teknik idari binanın hizmete sunulmasıyla kayak merkezinin 'Yıldızı' yeni sezonda daha da parlayacak.

 

Otopark, meteoroloji istasyonu, çocuk oyun alanları, yeni kızak pisti, yeni acemi pisti, yapay karlama ve çevre aydınlatma sistemleri de tamamlanarak bu sezon kayak severlerin hizmetine sunuldu. Diğer yandan Merkeze ulaşımı daha konforlu ve sağlıklı sağlayacak yolun çalışmaları Sivas İl Özel İdaresi ve Sivas Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü'nün ortak çalışmasıyla tamamlanırken bariyerlerin takılmasıyla kayak merkezi yolunun standartları yükseltildi. 


AdminAdmin