Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-01-2016 01:16

ÜNİVERSİTE HASTANESİ PERSONELLERİNDEN KARİKATÜR VE FOTOĞRAF SERGİSİ

Cumhuriyet Üniversitesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ertuğrul Bolayır, 1980 yılından bu yana çizdiği karikatürler ve çektiği fotoğrafları hastanede açtığı sergide sanatseverlerin beğenisine sundu.

ÜNİVERSİTE HASTANESİ PERSONELLERİNDEN KARİKATÜR VE FOTOĞRAF SERGİSİ

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde görevli Nöroloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Ertuğrul Bolayır, Gonca Demet Şimşek, Zerrin Gündüz Tezeren, Vedat Esen, Fahri Kırıktaş`ın katkılarıyla hastanede karma sergi açtı. Sergide 50 fotoğraf, 20`ye yakın yağlı boya ve 15 karikatür yer aldı. 5 gün açık kalacağı belirtilen sergi, ilk gününde hasta ziyaretçileri, akademik personel ve öğrencilerin yoğun ilgisini gördü. ın büyük çoğunluğunu Sivas`a ait olduğunu belirten Prof.Dr. Bolayır, özellikle Hafik, Doğanşar, Koyulhisar ve Suşehri İlçesi`ni seçtiklerini söyledi. Prof.Dr. Bolayır, sağlık camiasının stresli günler yaşadığını ve bir an olsun bunları unutturup insanlarda tebessüm uyandırmak istediklerini, kendisinin sanat ile iç içe yaşadığını anlatırken şöyle dedi:

 

"Öğrenciliğimden beri karikatür çiziyorum. Öğrencilik ve asistanlık dönemlerimde dahil olmak üzere bugüne dek kişisel 4 sergi açtım. Bu sergide de özellikle 1980-90 yılları arasındaki dönemi yansıtan veya kadın hakları gibi konuları ön plana çıkaran çalışmalara yer verdim. Aslında yeni karikatürlerim de var ama bugüne yetiştiremedim. Arkadaşlarımın isteği doğrultusunda eskiye dayanan fakat aynı zamanda gündemde olan karikatürleri sergilemeye karar verdim."

AdminAdmin