Sivas
Giriş Tarihi : 06-01-2016 00:44

Sivas'ta Vatandaş, Kar Yağışının Tadını Kayarak Çıkardı

Sivas’ta 2 gün aralıksız etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar, kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Sivas'ta Vatandaş, Kar Yağışının Tadını Kayarak Çıkardı


Mahallelerde çocuklarıyla dışarı çıkan kadınlar da buldukları tepsi, naylon ve çeşitli malzemelerle karda kaymanın tadını çıkardı. Öte yandan kar yağışı sürücülere de zor anlar yaşattı.

Yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Sivas’ta da etkili etkisini sürdürüyor. Kar yağışına en çok sevinenler ise kadınlar ve çocuklar oldu.

 

Akşam geç vakitlerde çocuklarını alarak mahallede bulunan yamaca akın eden vatandaşlar, kayak yaparak doyasıya eğlendi. 7’den 77’ye çocuklar ve kadınların karın keyfini çıkardığı Çayyurt Mahallesi’nde özellikle çay tepsisi kullanan çocuklar, dikkat çekti. Kadınlar da çocuklarıyla birlikte kayarak eğlendi. Kayak yapan kadınların ve çocukların oldukça eğlendikleri görüldü.


Hayatlarında bu kadar eğlenmediklerini belirten mahalleli kadınlar, 2 gündür kayak yapmanın tadını çıkardıklarını söyledi. Çocuklar ise kayak yaparak eğlendiklerini ve kışın tadını çıkardıklarını dile getirdi. Kızakları olmadığı için çay tepsisi kullandıklarını ifade etti.

Öte yandan kar yağışı sürücüleri de olumsuz etkiledi. Kar dolayısıyla ilerlemekte güçlük çeken bazı araçlar yollarda kaldı. Yollarda kalan araçlara vatandaşlar yardım etti.

AdminAdmin