Sivas
Giriş Tarihi : 24-12-2015 22:36

3 Tır Daha Türkmen Kardeşlerimize Ulaşacak…

Hayat Ağacı Derneği, Sivaslı hayır sahipleri, iş adamları ve esnafın katkılarıyla bugün Kent Meydanı Jandarma Binası önünden Suriye’de yaşayan Türkmen kardeşlerimize ikinci kez yardım gönderdi.

3 Tır Daha Türkmen Kardeşlerimize Ulaşacak…


Daha önce iki Tır yardım gönderen Hayat Ağacı Derneği, iki Tır un, 7.5 ton makarna, 1.5 ton et, 300 kg sucuk, 1000 adet konserve balık, 6000 adet helva, 200 battaniye ile 4 bin 100 adet polar, kazak ve pantolon gibi çocuk kıyafetlerinden oluşan toplam üç adet yardım tırı Sivas’tan Türkmen kardeşlerimiz için yola çıktı.


Hayat Ağacı Derneği, Türk Kızılayı ile yaptığı görüşmelerin ardından savaş sebebiyle zor günler geçiren Bayırbucak Türkmenlerine 1.5 ton et ile diğer gıda malzemelerini ve kıyafet yardımlarını ulaştıracak. 

Sivas Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Murat Ökten, Hayat Ağacı Derneği Gıda Bankası Koordinatörü Emrullah Ünal ve Hayat Ağacı ekibi, 3 Tırdan oluşan yardımları bizzat teslim edecek.

Tırların hareketinden önce Kent Meydanı’nda basın açıklaması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, “Öncelikle dün Koyulhisar ilçemizden gelen şehit haberiyle büyük bir üzüntü yaşadık. Başta şehidimiz olmak üzere bu vatanın kurulmasında ve korunmasında şehit olan bütün askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu vatan şehit kanlarıyla kazanıldı, şehit kanlarıyla muhafaza edilecektir, bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Bugün bu uğurlamayı başta Sayın Valimiz, Belediye Başkamız ve diğer mülki amirlerimizle birlikte yapacaktık. Fakat Koyulhisar ilçemizden gelen şehit haberimiz sebebiyle bu uğurlamaya katılamadılar diyen Başkan Yardımcısı Özaydın, “Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Derneğimiz hayırsever iş adamlarımızın destekleri ile 54 ton un, 200 battaniye, 4116 parça çocuk kıyafeti, 7 buçuk ton makarna, 6000 adet helva,300 kg sucuk, 1000 adet konserve balık 1 buçuk ton et ve çocuklar için oyuncaklardan oluşan Tırlar Kızılay vasıtasıyla Türkmen kardeşlerimize ulaştırılacak. Yardımlar noktasında bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Açıklamanın ardından Türkmen kardeşlerimize ulaştırılmak üzere yardım Tırları yola çıktı.


AdminAdmin