Sivas
Giriş Tarihi : 23-12-2015 01:20

BARUT, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezini İnceledi

Vali Âlim BARUT, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

 BARUT, Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezini İnceledi

 

İncelemelere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN, İl Jandarma Komutanı Bektaş ARSLAN, İl Emniyet Müdürü Turgay ÇALIŞKAN ve ilgili protokol üyeleri katıldı.


Vali Âlim BARUT ilk olarak Yıldız Dağı'nda yapımı tamamlanan jandarma karakolunu ziyaret etti. Burada askerlerle bir süre sohbet eden Valimiz BARUT, daha sonra binanın açılışını İl Jandarma Komutanı Bektaş ARSLAN ile birlikte yaptı.

Vali BARUT, daha sonra bölgede yapımı tamamlanma aşamasına gelen günübirlik tesis, otel ve idari binayı ilgili firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

 

Sivas İl Özel İdaresi olarak bölgede yapılan çalışmaları tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Vali Âlim BARUT yaptığı konuşmada: "Yıldız Dağı'nda güzel bir gün geçirdik. Bundan sonra Sivaslıların bu güzel tesisimize ilgi göstermelerini ayrıca bu yılki sezona tüm kayak severleri bekliyoruz. Tesisimiz hem kar kalitesi hem de altyapısıyla 15 Ocakta hizmete açılacak. Tesisimizde pistler için yapay karlama tamamlanmak üzere. Bu kapsamda pistler, ulaşım, haberleşme, konaklama gibi hizmetlerle ilgili bir kaç gün içinde eksiğimiz kalmayacak. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin yapılmasında bize destek veren başta Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet YILMAZ'a, milletvekillerimize, İl Özel İdaresine, il genel meclisine ve yüklenici firmalara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN ise; "Yıldız Dağı'nda 3 yıldır devam eden projeler için idaremiz 85 milyon TL harcama gerçekleştirdi. Merkezin canlı tutulması için yatırımlarımız devam edecek. Kayak merkezlerinde olması gereken bütün yatırımları bitirdik.  Otellerimizin ve günübirlik tesislerin iş tefrişat çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak rezervasyon alacağız. Sivas bir değer kazandı. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

AdminAdmin