Dünya
Giriş Tarihi : 20-12-2015 20:20

İSLAMOFOBİ OLDU İNSANOFOBİ

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı Genel Başkanı Gül Karyaldız, söz konusu söylemlerin; ırkçı zihniyetin göstergesi olduğunu, dünyada yükselen İslama fobinin insana fobiye dönüştüğünü söyledi.

İSLAMOFOBİ OLDU İNSANOFOBİ

Kısa adı AKDEV olan ve merkezi Adana`da yer alan Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı Genel Başkanı Gül Karyaldız, ABD`de Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Donald Trump`ın Müslümanlara karşı söylemlerini sert bir dille eleştirdi. 


 

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı Genel Başkanı Gül Karyaldız,  söz konusu söylemlerin; ırkçı zihniyetin göstergesi olduğunu, dünyada yükselen İslama fobinin insana fobiye dönüştüğünü söyledi.


AKDEV: İslama fobi, insana fobiye dönüşüyor

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı Genel Başkanı Gül Karyaldız ve ANKA Enstitüsü Başkanı Rafet Aslantaş`ın birlikte Ankara`da düzenlediği toplantıda dünyanın İslam`a ve Müslümanlara bakış açısı ele alındı. Vakıf ve enstitü üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Gül Karyaldız, dünyada yükselen inanca fobinin, özellikle de İslama fobinin insana fobiye dönüştüğü kaydetti. 


Demokrasiden, eşitlik ve adaletten ödün vermeyen dünya liderlerinin artık özeleştiri yapma zamanının geldiğini vurgulayan Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı Genel Başkanı Gül Karyaldız, "Anlaşılan dünya tarihi bitmeyen harita şekillendirme çabalarının içinde geçmiş yüzyıllarda kaldığını sandığımız ırkçılığın, eşitsizliğin, koşulların kölesi olmanın yoksulluğu ve kitle ölümlerini yeniden yaşıyor. Artık insanlar birbirlerine farklı bakıyor" ifadelerini kullandı. 


ABD`de 2106 yılı Kasım ayında yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Donald Trump`ın seçim kampanyasında, Müslümanlara karşı kullandığı söylemlerin de ırkçı zihniyetin ürünü olduğuun da Kaydeden Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı Genel Başkanı Gül Karyaldız, "Donald Trump, dünyanın tüm inançlarının ve ülkelerinin paralarına gösterdiği derin saygıyı nedense insanlara ve değerlerine göstermekten ne acı ki Uzak. Başkanlık sürecinde ırkçı algı operasyonunu başlatan başkan adayı ile Teksas`ı silahlandıran zihniyet gelecek nesillere ve çocuklara nasıl bir dünya bırakmayı vaat etmektedir. Yıllardır ilke edindiğimiz bilimin, merhametin ve adaletin ışığında İslam ve tüm inançların aydınlanması ve en önemlisi Atatürk`ün çağdaş dünyanın gereği olan, `Yurtta barış, cihanda barış` anlayışı ile aklını ihtiraslarına kurban vermeyen liderlerin ve bilim adamlarının omuzlarında yükselecek bir dünya diliyoruz" şeklinde konuştu.


Donald Trump`un Müslümanlardan özür dilemesini isteyen Anka Enstitüsü Başkanı Rafet Aslantaş da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 


"Her şeyden önce İslamiyet ile terörü eşdeğer gören yaklaşımınızı şiddetle kınıyoruz. Terör hiçbir dine mal edilemeyecek bir insanlık suçudur ve ne yazık ki bu suçun en fazla işlendiği ülkeler İslam ülkeleridir. Afganistan`dan Irak`a, Suriye`den Pakistan`a, Afrika ülkelerine kadar terörden en çok mağdur olanlar Müslümanlardır. Mağdur ile fail aynı safta olamaz."



OKTAY KAPDAN/BALKAN HABER AJANSI

MASALCI - CEGUESE -MASALCI - CEGUESE -